logo
wvhj2023
© Alliander
© Alliander
29 april 2022

Liander meldt 11 nieuwe knelpunten op stroomnet Gelderland en Noord-Holland

Op het elektriciteitsnet in Gelderland en Noord-Holland zijn nieuwe knelpunten ontstaan. Dat meldt Liander in zijn tweewekelijkse update over congestie op het stroomnet. Het gaat om 3 problemen voor teruglevering.

Bij de nieuwe knelpunten is de maximale capaciteit van het stroomnet bereikt.

Rode schaarstegebieden
De netbeheerder doet voor de volgende locaties een melding dat er geen extra netcapaciteit beschikbaar is en congestiemanagement – het afstemmen van vraag en aanbod tussen bedrijven en instellingen – niet mogelijk is. Klanten die extra netcapaciteit wensen, zullen hier moeten wachten totdat het elektriciteitsnet is uitgebreid. Ook hier geldt dat de beperkte netcapaciteit niet altijd geldt voor de gehele plaats, maar voor een deel ervan. Het gaat om de volgende locaties voor opwek:

  • Gelderland: Bemmel (teruglevering), Eerbeek (teruglevering), Nijkerk (verbruik) en Teersdijk (verbruik en teruglevering).
  • Noord-Holland: Alkmaar (verdeelstation Alkmaar Boekelermeer, verbruik), Edam (verbruik), Heiloo (verbruik), Monnickendam (verbruik), Oterleek (verbruik), Oudorp (verbruik), Schagen (verbruik) en Velsen (verbruik).

1 knelpunt opgelost
Er is ook een knelpunt opgelost in Noord-Holland. Dat is in Medemblik voor teruglevering.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten