Solar Magazine - Hoppenbrouwers Techniek opent vijftiende praktijkschool voor opleiden technici
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Hoppenbrouwers Techniek opent vijftiende praktijkschool voor opleiden technici
© Hoppenbrouwers

Hoppenbrouwers Techniek opent vijftiende praktijkschool voor opleiden technici

Hoppenbrouwers Techniek heeft in Barendrecht een praktijkschool geopend voor het opleiden van vakmensen. Het is de vijftiende praktijkschool van de technisch dienstverlener die wil groeien naar 40 vestigingen.

Die 40 filialen moeten straks zo’n 5.000 medewerkers tellen.

Onontbeerlijk
‘Om onze groeiambitie te kunnen bereiken, is goed opgeleid personeel onontbeerlijk’, aldus vestigingsleider Ronnie van Haperen. ‘Wij geloven bij Hoppenbrouwers in eigen kweek en doorstroom van onderaf, en leiden onze mensen graag zelf op. In onze praktijkschool dragen onze technische vakmensen hun kennis, expertise én passie voor techniek over aan de jeugd.’

Hoppenbrouwers Techniek streeft ernaar om in elke vestiging een praktijkschool te openen, zodat ze medewerkers zelf kunnen opleiden en hen autonoom kunnen laten opereren. Ook wordt veel geïnvesteerd in contact met scholen en de organisatie van snuffelstages.

Leren en werken
In de praktijkschool combineren leerlingen veelal ‘leren en werken’. Ze doen praktijkervaring op, krijgen intensieve begeleiding, draaien mee als volwaardig medewerker en hebben kans op een vast contract. Op deze manier verzorgen ervaren technici de kennisoverdracht aan jonge mensen van de beroepsbegeleidende leerweg (bbl’ers) en zorgt Hoppenbrouwers voor doorstroom in de technische sector. Afgelopen jaar zijn er 3 bbl’ers en zij-instromers gestart in Barendrecht. Met de komst van de praktijkschool is er nog plek voor een aantal enthousiaste bbl-leerlingen. Het is de bedoeling om jaarlijks meerdere bbl’ers een plek te geven in de praktijkschool in Barendrecht.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen en het op stoom komen van de uitrol van de realtime...
Vacatures
Wocozon B.V. zoekt:

Buitendienst Support Medewerker Monitoring en Beheer

32-40 uur - De Meern - Utrecht
SMA zoekt:

Technisch Trainer Nederland

Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!