Solar Magazine - Eaton vergroot Europese productiecapaciteit voor UPS-en en energieopslag in Finland
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eaton vergroot Europese productiecapaciteit voor UPS-en en energieopslag in Finland
© Eaton

Eaton vergroot Europese productiecapaciteit voor UPS-en en energieopslag in Finland

Eaton kondigt de bouw aan van een nieuwe campus voor zijn kritische vermogenssystemen in het Finse Vantaa. Hierdoor worden alle huidige activiteiten voor onder meer energieopslag geïntegreerd op een grotere locatie.

De 16.500 vierkante meter grote site moet naar verwachting eind 2023 klaar zijn en brengt onderzoek, ontwikkeling, productie, opslag, verkoop en service onder één dak samen. De nieuwe campus moet tot 100 extra banen creëren.

Uninterruptible
Eaton is een van de grootste fabrikanten van 3-fasige uninterruptible power supplies (UPS) ter wereld. Het bedrijf groeit sterk op dit gebied en ziet een forse toename in de vraag naar systemen die de continuïteit van het bedrijf waarborgen – of het nu gaat om datacenters, commerciële en industriële gebouwen of toepassingen in de gezondheidszorg en scheepvaart. De nieuwe vestiging in Vantaa, nabij de luchthaven van Helsinki in Finland, zal dienen als Eatons hoofdkantoor voor Critical Power Solutions en als ‘center of excellence’ voor datacenters.

De uitbreiding is het resultaat van de groeiende vraag naar de output van Eatons bestaande fabriek in het Finse Espoo, waaronder de grid-interactive UPS- en energieopslagsystemen die de energietransitie ondersteunen.

Testlocatie
Op de nieuwe campus komt een ultramoderne testlocatie die niet alleen productontwikkeling en operations ondersteunt, maar de producten van Eaton ook in de praktijk brengt. Voor dit alles zal ook nieuw talent moeten worden aangetrokken. Er zullen nieuwe banen worden gecreëerd op het gebied van operations, onderzoek en ontwikkeling, commercie en technische ondersteuning.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Werkvoorbereider Zakelijk

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Zonnepark Services Nederland zoekt:

Technical Asset Manager

32-40 uur - Drieharingstraat 6 3511 BJ Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!