logo
wvhj2023
© Stevehymon | Dreamstime.com
© Stevehymon | Dreamstime.com
25 april 2022

Amerika wil aantal vergunningen voor wind- en zonneparken verdubbelen

Amerika wil de toegestane capaciteit voor hernieuwbare energie op openbare gronden verdubbelen. Eind volgend jaar moet nog eens 10 gigawatt aan onder meer zonne-energieprojecten goedgekeurd zijn.

Dat is  bijna een verdubbeling van de huidige toegestane capaciteit.

25 gigawatt
Het ministerie van Binnenlandse Zaken schrijft in een rapport aan het Amerikaanse Congres dat regelgevers en projectontwikkelaars snel stappen zetten om nieuwe windparken en zonnepanelen in Arizona, Californië, Nevada en andere westerse staten te ontwikkelen. De inspanning maakt deel uit van het streven van de regering om de Amerikaanse energiesector tegen 2035 emissievrij te maken en tegen 2025 zo’n 25 gigawatt aan geothermische, wind- en geothermische zonne-energieproductie op openbare gronden toe te staan.

Minister van Binnenlandse Zaken Deb Haaland over de opgeschaalde ambitie: ‘De vraag naar duurzame energie is nog nooit zo groot geweest. De technologische vooruitgang, de toegenomen belangstelling, de kosteneffectiviteit en het enorme economische potentieel maken van deze projecten een veelbelovend pad voor de diversificatie van onze nationale energieportfolio, terwijl we tegelijkertijd de klimaatverandering bestrijden en investeren in gemeenschappen.’

Bureau of Land Management
Het Bureau of Land Management (BLM) van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de vergunningverlening voor hernieuwbare energie onder de regering Biden al opgevoerd en heeft afgelopen jaar 12 projecten goedgekeurd die 2.890 megawatt aan geothermische en zonne-energieopwekking ondersteunen. Het BLM beheert in Amerika meer dan 245 miljoen hectare openbaar land, voornamelijk gelegen in 12 westelijke staten, waaronder Alaska.

Om de doelstellingen voor schone energie van het land te bevorderen, biedt de BLM locaties voor milieuvriendelijke ontwikkeling van hernieuwbare energie op openbare gronden en nieuwe transmissieroutes om op het stroomnet aan te sluiten. Deze inspanningen om hernieuwbare energie uit de openbare gronden van ons land in te zetten, ondersteunen niet alleen de prioriteit van de regering, maar ook de richting van het Congres in de Energiewet van 2020 om uiterlijk in 2025 25 gigawatt aan zonne-, wind- en geothermische productie op openbare gronden toe te staan.

Het BLM maakte afgelopen week bekend nieuwe huurovereenkomsten gesloten te hebben met Minersville Solar Energy voor 3 percelen van meer dan 4.800 acres (red. ruim 1.900 hectare). Het bedrijf is van plan 600 megawatt aan zonneparken te bouwen in de Milford Flats South Solar Energy Zone in Beaver County in de staat Utah. Als de zonneweiden operationeel zijn, kunnen ze 170.000 huishoudens van stroom voorzien.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten