Solar Magazine - Samenwerking Groendus en Havenbedrijf Rotterdam: zonnepanelen voor bedrijven in haven
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Samenwerking Groendus en Havenbedrijf Rotterdam: zonnepanelen voor bedrijven in haven
© Havenbedrijf Rotterdam

Samenwerking Groendus en Havenbedrijf Rotterdam: zonnepanelen voor bedrijven in haven

Het Havenbedrijf van Rotterdam is een samenwerking aangegaan met Groendus. Het zonne-energiebedrijf plaatst als onderdeel hiervan zonnepanelen op een groot aantal daken in de haven van Rotterdam.

Het Havenbedrijf investeert met behulp van eerder toegekende SDE+-subsidie in zonnedaken op meerdere panden die ze in beheer hebben.

Energiemarktplaats
Verder onderzoekt GroenDus welke daken geschikt zijn en plaatst het ook al volop zonnepanelen. Voor de aankomende subsidieronde wil het Havenbedrijf samen met Groendus weer nieuwe subsidies aanvragen om nog meer daken te voorzien van zonnepanelen.

Met zijn Energiemarktplaats zorgt Groendus bovendien voor een lokale koppeling tussen productie en afname van de energie. Het Havenbedrijf gebruikt een deel van de zonne-energie zelf. Ook huurders van panden hebben de mogelijkheid om de energie die op hun eigen dak wordt opgewekt via de marktplaats af te nemen.

Biertje
Groendus heeft onder meer al zonnepanelen geïnstalleerd voor de Stadshaven Brouwerij. De brouwerij bevindt zich in een 100 jaar oud, volledig gerestaureerd fruitpakhuis met een oppervlakte van meer dan 5.000 vierkante meter. Jaarlijks wordt hier zo’n 2 miljoen liter craft bier gebrouwen en gebotteld, ingeblikt of in fusten verpakt.

Tot op heden heeft Groendus in de haven 4 zonnedaken opgeleverd en zijn 5 daken in ontwikkeling. In totaal gaat het om 6.493 zonnepanelen; goed voor een vermogen van 2,4 megawattpiek.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Zonnepark Services Nederland zoekt:

Technical Asset Manager

32-40 uur - Drieharingstraat 6 3511 BJ Utrecht
SolarNRG zoekt:

Accountmanager Zakelijk

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!