Solar Magazine - AE Solar lanceert nieuw zonnepaneel Aurora
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
AE Solar lanceert nieuw zonnepaneel Aurora
© Aurora

AE Solar lanceert nieuw zonnepaneel Aurora

Het Duitse bedrijf AE Solar heeft het zonnepaneel Aurora gelanceerd. Het zonnepaneel, dat afgelopen week te zien was op vakbeurs Solar Solutions, is verkrijgbaar in vermogens van 325 tot 670 wattpiek.

De nieuwe zonnepanelenserie kent volgens het bedrijf een perfecte balans tussen kwaliteit, grootte en prijs. De efficiëntie van de zonnepanelen loopt uiteen van 19,88 tot 21,4 procent.

Monofacial en bifacial
De 3 verschillende familiecategorieën – monofacial, bifacial glas met een transparante backsheet en bifacial glas-glas – zijn volgens de fabrikant extreem duurzaam en bestand tegen zware omgevingsomstandigheden, waaronder ammoniak, zoute mist, zand en stof.

De bifaciale zonnepanelen zijn uitgerust met zonnecellen die zowel aan de voor- als achterzijde energie kunnen opwekken. De bifaciale variant met een transparante backsheet heeft het voordeel van een lager gewicht, eenvoudigere hantering en relatief lagere kosten in vergelijking met de glas-glasmodules.

Gehalveerde zonnecellen
Het ontwerp met gehalveerde zonnecellen en serie- en parallelschakeling verhoogt de tolerantie bij omstandigheden met gedeeltelijke schaduw. De Aurora-serie wordt aangeboden met verschillende zonnecelafmetingen gebaseerd op wafers van 166 bij 166 millimeter, 182 bij 182 millimeter en 210 bij 210 millimeter.

De zonnepanelen worden aangeboden met 15 jaar productgarantie en 30 jaar prestatiegarantie. Dankzij de flexibiliteit van de Aurora-serie kunnen ze worden gebruikt in zowel residentiële als utiliteitstoepassingen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

BIM Modelleur

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Groothandel

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!