logo
wvhj2023
© Transversospinales | Dreamstime.com
© Transversospinales | Dreamstime.com
15 april 2022

Nederlanders zoeken via Marktplaats 89 procent vaker naar zonnepanelen

Waar Marktplaats meldt dat Nederlanders steeds vaker op zoek zijn naar tweedehandsmeubels, valt het voor de zonne-energiesector vooral op dat ze steeds vaker zoeken naar warmtepompen en zonnepanelen.

Het afgelopen jaar verhandelden gebruikers bijna 3,9 miljoen tweedehandsmeubels. Dat is ruim 100.000 keer meer dan het jaar ervoor. Nederlanders zoeken niet alleen naar duurzame alternatieven voor de inrichting van hun huis, ook producten voor verduurzaming van het huis zijn sinds het begin van dit jaar in trek op het onlinehandelsplatform.

Zonnepanelen
Nu de gasprijzen tot recordhoogte zijn gestegen, neemt ook de vraag naar energiebesparende producten flink toe op Marktplaats. Nederlanders zoeken vooral veel naar zonnepanelen, in het eerste kwartaal van dit jaar bijna 35.000 keer. Een jaar eerder lag dat aantal in hetzelfde kwartaal nog op zo’n 18.000 zoekopdrachten. Een groei van 89 procent.

Ook de vraag naar haardhout en warmtepompen steeg afgelopen kwartaal op het online- handelsplatform. Zo zochten gebruikers bijna 60.000 keer naar haardhout en ruim 7.000 keer naar een warmtepomp. Een jaar eerder in dezelfde periode werd er bijna 42.000 keer ‘haardhout’ en zo’n 3.500 keer ‘warmtepomp’ in de zoekbalk van Marktplaats getypt; een groei van 102 procent.

2,2 miljard keer
De stijgende interesse in tweedehandsmeubels en energiebesparende producten was het afgelopen jaar goed te zien op Marktplaats. De categorie Huis en Inrichting werd maar liefst 2,2 miljard keer bekeken; een groei van 56 miljoen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Wat Nederlanders bezighoudt, is vaak vrijwel direct terug te zien op de handelssite. Door de hoge inflatie, het aanhoudende grondstoffentekort, transportproblemen en de behoefte aan verduurzaming verwacht Marktplaats dit jaar daarom een voortzetting van deze trend.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten