Solar Magazine - Efteling plaatst eerste van 12.000 zonnepanelen voor zonnecarports
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Efteling plaatst eerste van 12.000 zonnepanelen voor zonnecarports
© Efteling

Efteling plaatst eerste van 12.000 zonnepanelen voor zonnecarports

Hoppenbrouwers heeft bij de Efteling de eerste van 12.000 zonnepanelen van de zonnecarports gemonteerd waaronder op parkeerterrein M straks ruim 1.300 auto’s kunnen parkeren.

De realisatie van de zonnecarports is voor het attractiepark een belangrijke stap in de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Met de komst van de zonnepanelen zet De Efteling de grootste stap op het gebied van duurzaamheid tot nu toe. Hiermee kan ze straks tot wel 20 procent van het energieverbruik zelf opwekken. Bovendien zorgen de solar carports voor extra parkeercomfort voor de gasten: de auto staat er koeler in de zomer en sneeuwvrij in de winter.

Roodkapje
De Efteling wist voor het project in het najaar van 2019 met succes SDE+-subsidie te verkrijgen, nadat eerder al een omgevingsvergunning werd aangevraagd.

Onder toeziend oog van Fons Jurgens (algemeen directeur van de Efteling) en Roel Hoosemans (directeur Industrie – Water & Infra bij Hoppenbrouwers Techniek) en Roodkapje is nu het eerste zonnepaneel geïnstalleerd. De 12.000 zonnepanelen hebben gezamenlijk een  vermogen van 4,5 megawattpiek die genoeg stroom opwekken voor het jaarverbruik van bijna 1.750 huishoudens, te weten 4,32 miljoen kilowattuur.

Europese zonnepanelen
Voor het project zijn volgens Hoppenbrouwers bewust duurzame keuzen gemaakt, zodat er zicht is op het productieproces, de CO2-uitstoot van de zeevracht wordt beperkt en de leverbetrouwbaarheid vergroot. Er is door de Efteling bewust gekozen voor Europese zonnepanelen.

‘Onze samenwerking met de Efteling dateert uit de jaren ’90 en is gebaseerd op basis van openheid en vertrouwen van beide kanten’, aldus Hoosemans. ‘We gaan voor een duurzame relatie. In het attractiepark hebben we ook de daken van darkride Symbolica, waterachtbaan De Vliegende Hollander en horecacomplex Station de Oost en het Gildehuys voorzien van zonnepanelen.’

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Solarwatt zoekt:

International Marketing & Communication Manager

Fulltime (40 uur) - Tiel, 4004 JP, 25
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Buitendienst

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!