Solar Magazine - Efteling wil parkeerterrein overkappen met 14.300 zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Efteling wil parkeerterrein overkappen met 14.300 zonnepanelen
© Efteling

Efteling wil parkeerterrein overkappen met 14.300 zonnepanelen

De Efteling heeft een vergunning aangevraagd om parkeerterrein M te voorzien van solarcarports. Daarbij wil het attractiepark op de overkappingen 14.300 zonnepanelen plaatsen waaronder 1.346 auto’s kunnen parkeren.

Parkeerterrein M is het minst dicht bij de hoofdingang gesitueerd en ligt tussen de Kinkenpolder en de Dodenauweg. ‘Het is wel zo fijn om juist de gasten die wat verder moeten lopen het extra parkeercomfort te bieden’, aldus Wyke Smit, manager Bestuurlijke Zaken bij de Efteling. ‘Zij hoeven in elk geval niet te krabben in de winter en rijden terug in een koelere auto op warme zomerdagen.’

2020 starten met bouw
De voorziene solarcarports hebben in totaal een oppervlakte van circa 23.000 vierkante meter. Met de zonnepanelen kan de Efteling gemiddeld 14 procent van de energie die het park verbruikt opwekken. Dit is een belangrijke stap in de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

De Efteling hoopt in 2020 te kunnen starten met de bouw, maar hierover ligt nog niets concreet vast. Of dit traject haalbaar is, is afhankelijk van meerdere factoren. Momenteel wordt er overigens al gewerkt op parkeerplaats M om een betere doorstroming van het verkeer te realiseren. Met dit doel verplaatst De Efteling de inritten, worden de rijbanen van het onverharde deel van het parkeerterrein geasfalteerd en wordt het water van neerslag naar een opvangvijver geleid zodat er geen grote plassen meer ontstaan.

Symbolica
2 jaar geleden plaatste De Efteling al 800 zonnepanelen op de nieuwe attractie Symbolica: Paleis der Fantasie. Het dak van Symbolica werd ook uitgerust met een Paleistuin.
 

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Servicedesk Medewerker Monitoring en Beheer

32-40 uur - De Meern - Utrecht
kWh People zoekt:

Projectleider Solar

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!