logo
wvhj2023
© Efteling
© Efteling
31 oktober 2019

Efteling wil parkeerterrein overkappen met 14.300 zonnepanelen

De Efteling heeft een vergunning aangevraagd om parkeerterrein M te voorzien van solarcarports. Daarbij wil het attractiepark op de overkappingen 14.300 zonnepanelen plaatsen waaronder 1.346 auto’s kunnen parkeren.

Parkeerterrein M is het minst dicht bij de hoofdingang gesitueerd en ligt tussen de Kinkenpolder en de Dodenauweg. ‘Het is wel zo fijn om juist de gasten die wat verder moeten lopen het extra parkeercomfort te bieden’, aldus Wyke Smit, manager Bestuurlijke Zaken bij de Efteling. ‘Zij hoeven in elk geval niet te krabben in de winter en rijden terug in een koelere auto op warme zomerdagen.’

2020 starten met bouw
De voorziene solarcarports hebben in totaal een oppervlakte van circa 23.000 vierkante meter. Met de zonnepanelen kan de Efteling gemiddeld 14 procent van de energie die het park verbruikt opwekken. Dit is een belangrijke stap in de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

De Efteling hoopt in 2020 te kunnen starten met de bouw, maar hierover ligt nog niets concreet vast. Of dit traject haalbaar is, is afhankelijk van meerdere factoren. Momenteel wordt er overigens al gewerkt op parkeerplaats M om een betere doorstroming van het verkeer te realiseren. Met dit doel verplaatst De Efteling de inritten, worden de rijbanen van het onverharde deel van het parkeerterrein geasfalteerd en wordt het water van neerslag naar een opvangvijver geleid zodat er geen grote plassen meer ontstaan.

Symbolica
2 jaar geleden plaatste De Efteling al 800 zonnepanelen op de nieuwe attractie Symbolica: Paleis der Fantasie. Het dak van Symbolica werd ook uitgerust met een Paleistuin.
 

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten