Solar Magazine - Project van de week | Volvo neemt 6 zonnecarports met 1.482 zonnepanelen in gebruik
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project van de week | Volvo neemt 6 zonnecarports met 1.482 zonnepanelen in gebruik
© Volvo Cart Nederland

Project van de week | Volvo neemt 6 zonnecarports met 1.482 zonnepanelen in gebruik

In de rubriek Project van de week schenkt Solar Magazine wekelijks aandacht aan een bijzonder zonne-energieproject. Deze week Volvo Car Nederland waarvoor SolarComfort in Beesd 6 zonnecarports heeft geïnstalleerd.

Eind 2020 nam Volvo Car Nederland op de daken van het kantoor en magazijn al 4.246 zonnepanelen in gebruik die samen goed waren voor een vermogen van 1,42 megawattpiek. Met de komst van nog eens 1.482 dubbelzijdige zonnepanelen (red. zie kader) op de nieuwe solar carports die ruimte bieden aan 186 auto’s, wekt het bedrijf nu jaarlijks 1,6 gigawatt uur aan zonne-energie op.

113 geïntegreerde oplaadpunten
Een aardig weetje: dat is voldoende om de batterij van een volledig elektrische Volvo XC40 Recharge 22.857 keer op te laden, waarmee 9,7 miljoen kilometers kunnen worden gereden.

De carports zijn door SolarComfort in samenwerking met MORRENsolar en zusterbedrijf JCVANKESSEL – dat het detailontwerp en de funderingsconstructie voor de stalen frames heeft uitgevoerd – voorzien van 113 geïntegreerde oplaadpunten voor elektrische auto’s. Hiermee wordt de lokaal opgewekte energie direct gebruikt om de auto’s op te laden.

Haarscheurtjes
Voordat de zonnepanelen door SolarComfort zijn geïnstalleerd, zijn ze allemaal getest op haarscheurtjes en productiekwaliteit. ‘Op die manier garanderen we een foutloze werking en voorkomen we vroegtijdige degradatie in prestaties en rendement, want voor minder gaan we het dak niet op’, aldus Rinie Evertse, bedrijfsleider bij SolarComfort.

De zonnecarports van Volvo Car Nederland in cijfers

Fabrikant zonnepanelen: TALESUN SOLAR
Aantal zonnepanelen: 1.482 stuks met een totale oppervlakte van 2.600 vierkante meter
Kenmerken zonnepanelen: de zonnepanelen hebben een vermogen van 330 wattpiek per stuk, hebben een efficiëntie van ruim 19 procent en zijn uitgerust met bifaciale zonnecellen
Omvormers: 6 Huawei SUN2000-100KTL-M1-omvormers
Montagesysteem: ‘custom made’

Uitdaging
‘Er zijn op deze locatie 2 aansluitingen samengevoegd tot 1 aansluiting op het elektriciteitsnet’, vervolgt Evertse. ‘In beginsel is het project niet extreem uitdagend, maar het is wel een mooi en bijzonder project. Al is het niet in de laatste plaats vanwege de manier van samenwerken die erg fijn was. Dit is hoe we graag zakendoen: op basis van vertrouwen en met de intentie om met en voor elkaar een project te maken waar alle partijen met tevredenheid op terug kunnen kijken.’

De zonnedaken van Volvo Car Nederland in cijfers

Fabrikant zonnepanelen: TALESUN SOLAR
Aantal zonnepanelen: 4.246 stuks
Kenmerken zonnepanelen: de zonnepanelen hebben een vermogen van 335 wattpiek per stuk, hebben een efficiëntie van ruim 19 procent en zijn uitgerust met monokristallijne zonnecellen.
Omvormers: 19 Huawei SUN2000-100KTL-M1-omvormers
Montagesysteem: Avasco Solar

Volledig elektrisch
‘We zijn trots op het vele werk dat op het dak van ons pand en op het parkeerterrein is verricht. Het is het resultaat van een mooie samenwerking met onze partners SolarComfort en Joulz’, vult Roger van Polanen Petel van Volvo Car Nederland aan. ‘We hebben grote stappen gezet ten aanzien van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en blijven in het spoor van Volvo’s ambities voor de komende periode. Wij bereiden ons voor op de grote veranderingen die de komende jaren plaatsvinden bij Volvo, zoals de overgang naar een uitsluitend volledig elektrisch modellengamma in 2030 en volledige klimaatneutraliteit in 2040.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Wattkraft Benelux zoekt:

Support Medewerker- Accountmanager-Relatiebeheerder

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Zonnefabriek zoekt:

Installateur Zonnepanelen

32-40 uur - Dordrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!