Solar Magazine - Roompot start collectief voor zonnepanelen bij 5.500 eigenaren vakantiewoning
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Roompot start collectief voor zonnepanelen bij 5.500 eigenaren vakantiewoning
© Roompot

Roompot start collectief voor zonnepanelen bij 5.500 eigenaren vakantiewoning

Recreatiebedrijf Roompot – de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland en Europa’s nummer 2 – gaat een collectieve inkoopactie van zonnepanelen organiseren voor 5.500 eigenaren van vakantiewoningen.

Met de oprichting van het Zonnecollectief wil het bedrijf huiseigenaren helpen hun bestaande vakantiewoning te verduurzamen, maar ook bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Roompot.

50 procent verlagen
Tegen 2030 wil het bedrijf zijn CO2-voetafdruk met 50 procent verlagen. Afgelopen november maakte de vakantieparkketen bekend 2 miljoen euro te investeren in de plaatsing van meer dan 4.500 zonnepanelen op zijn hoofdkantoor in Goes en de centrumgebouwen van 8 recreatieparken.

Met het Roompot Zonnecollectief wordt nu een volgende stap gezet in het verduurzamingsproces. De vakantiewoningeigenaren zullen gefaseerd en per park een aanbieding ontvangen. Roompot denkt de eerste aanbieder van vakantiewoningen te zijn die een collectief opricht om bestaande vakantiewoningen te verduurzamen.

Ook voor eigen personeel
Roompot stelt het Zonnecollectief ook open voor het eigen personeel om hun huis van zonnepanelen te voorzien.

Voor het project werkt Roompot samen met de Saman Groep, die ruim 15 jaar ervaring heeft in zonne-energie en al ruim 100.000 zonnepanelen heeft geplaatst.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Elektricien (niveau 3)

32-40 uur - Amsterdam
ODE Vlaanderen zoekt:

Beleidsmedewerker zon

Fulltime (40 uur) - Brussel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!