logo
wvhj2023
© Roompot
© Roompot
7 april 2022

Roompot start collectief voor zonnepanelen bij 5.500 eigenaren vakantiewoning

Recreatiebedrijf Roompot – de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland en Europa’s nummer 2 – gaat een collectieve inkoopactie van zonnepanelen organiseren voor 5.500 eigenaren van vakantiewoningen.

Met de oprichting van het Zonnecollectief wil het bedrijf huiseigenaren helpen hun bestaande vakantiewoning te verduurzamen, maar ook bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Roompot.

50 procent verlagen
Tegen 2030 wil het bedrijf zijn CO2-voetafdruk met 50 procent verlagen. Afgelopen november maakte de vakantieparkketen bekend 2 miljoen euro te investeren in de plaatsing van meer dan 4.500 zonnepanelen op zijn hoofdkantoor in Goes en de centrumgebouwen van 8 recreatieparken.

Met het Roompot Zonnecollectief wordt nu een volgende stap gezet in het verduurzamingsproces. De vakantiewoningeigenaren zullen gefaseerd en per park een aanbieding ontvangen. Roompot denkt de eerste aanbieder van vakantiewoningen te zijn die een collectief opricht om bestaande vakantiewoningen te verduurzamen.

Ook voor eigen personeel
Roompot stelt het Zonnecollectief ook open voor het eigen personeel om hun huis van zonnepanelen te voorzien.

Voor het project werkt Roompot samen met de Saman Groep, die ruim 15 jaar ervaring heeft in zonne-energie en al ruim 100.000 zonnepanelen heeft geplaatst.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten