Solar Magazine - SunPower lanceert grotere versie van thuisbatterij SunVault
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SunPower lanceert grotere versie van thuisbatterij SunVault
© SunPower

SunPower lanceert grotere versie van thuisbatterij SunVault

De Amerikaanse fabrikant SunPower heeft 2 nieuwe versies van zijn thuisbatterij SunVault gelanceerd. Het gaat om een uitvoering van 26 en 52 kilowattuur waarmee 2 keer zoveel zonne-energie opgeslagen kan worden.

Daarmee is de SunVault Storage nu in staat om voor een heel huishouden als noodstroomvoorziening te fungeren.

Black-outs verdubbeld
Op basis van de systeemgrootte en het ontwerp van hun zonnepaneelinstallatie en energieopslagsysteem kunnen eindgebruikers tijdens een stroomstoring bijvoorbeeld gewoon hun airconditioning, wasmachine of laadpaal voor hun elektrische auto gebruiken.

Door weersomstandigheden zoals overstromingen, orkanen en bosbranden neemt in Amerika het aantal black-outs toe. Volgens een analyse van de Energy Information Administration (EIA) is de tijd dat een gemiddelde Amerikaan zonder elektriciteit zit, tussen 2013 en 2020 verdubbeld.

Levering in juni
‘Naarmate stroomonderbrekingen steeds gewoner worden, is de vraag naar energiebestendigheid en betrouwbaarheid groter dan ooit’, stelt Nate Coleman, Chief Products Officer bij SunPower. ‘Met de nieuwe SunVault gaan we verder dan alleen de essentie. Klanten kunnen de gemoedsrust hebben dat zelfs als hun stroomnetwerk wordt onderbroken, hun leven door kan gaan.’

De batterijen worden geleverd met een garantie van 10 jaar. Het nieuwe SunVault-opslagsysteem is in de Verenigde Staten per direct te bestellen en de eerste installaties worden in de maand juni uitgeleverd. Of en wanneer SunPower met de levering van zijn thuisbatterijen in Europa start, is nog niet bekend.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
SolarToday zoekt:

Logistiek expert

32-40 uur - Hendrik Figeeweg 1R, 2013BJ Haarlem
Green Energy Storage zoekt:

Projectleider Ontwikkeling

Fulltime (40 uur) - Ceresstraat 1, 4811 CA Breda
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!