logo
wvhj2023
© SunPower
© SunPower
7 april 2022

SunPower lanceert grotere versie van thuisbatterij SunVault

De Amerikaanse fabrikant SunPower heeft 2 nieuwe versies van zijn thuisbatterij SunVault gelanceerd. Het gaat om een uitvoering van 26 en 52 kilowattuur waarmee 2 keer zoveel zonne-energie opgeslagen kan worden.

Daarmee is de SunVault Storage nu in staat om voor een heel huishouden als noodstroomvoorziening te fungeren.

Black-outs verdubbeld
Op basis van de systeemgrootte en het ontwerp van hun zonnepaneelinstallatie en energieopslagsysteem kunnen eindgebruikers tijdens een stroomstoring bijvoorbeeld gewoon hun airconditioning, wasmachine of laadpaal voor hun elektrische auto gebruiken.

Door weersomstandigheden zoals overstromingen, orkanen en bosbranden neemt in Amerika het aantal black-outs toe. Volgens een analyse van de Energy Information Administration (EIA) is de tijd dat een gemiddelde Amerikaan zonder elektriciteit zit, tussen 2013 en 2020 verdubbeld.

Levering in juni
‘Naarmate stroomonderbrekingen steeds gewoner worden, is de vraag naar energiebestendigheid en betrouwbaarheid groter dan ooit’, stelt Nate Coleman, Chief Products Officer bij SunPower. ‘Met de nieuwe SunVault gaan we verder dan alleen de essentie. Klanten kunnen de gemoedsrust hebben dat zelfs als hun stroomnetwerk wordt onderbroken, hun leven door kan gaan.’

De batterijen worden geleverd met een garantie van 10 jaar. Het nieuwe SunVault-opslagsysteem is in de Verenigde Staten per direct te bestellen en de eerste installaties worden in de maand juni uitgeleverd. Of en wanneer SunPower met de levering van zijn thuisbatterijen in Europa start, is nog niet bekend.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten