Solar Magazine - Supermarkten Lidl en Kaufland installeren zonnepanelen op 3.700 winkels
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Supermarkten Lidl en Kaufland installeren zonnepanelen op 3.700 winkels
© Lidl

Supermarkten Lidl en Kaufland installeren zonnepanelen op 3.700 winkels

De Duitse Schwarz Group waartoe supermarktketens Lidl en Kaufland behoren, hebben nog eens 3.700 winkels van zonnepanelen voorzien. 1.305 winkels hadden eind 2020 al een pv-installatie.

De omschakeling naar 100 procent groene stroom en de uitbreiding van de eigen stroomopwekking maken deel uit van de groepsbrede klimaatstrategie.

700 megawattpiek
Sinds het begin van het boekjaar 2022 haalt de bedrijvengroep al haar elektriciteit al uit hernieuwbare- energiebronnen. Tegen 2025 wil de Schwarz Group het aantal pv-systemen op en rond de gebouwen van de onderneming namelijk verhogen tot 5.000 pv-systemen met een totaalvermogen van ongeveer 700 megawattpiek.

Hiervan zullen meer dan 1.600 installaties met een vermogen van in totaal ongeveer 200 megawattpiek in Duitsland worden gerealiseerd.

90 beschikkingen via SDE+(+)
In Nederland heeft de supermarktketen al diverse filialen van zonnepanelen voorzien. In totaal wist Lidl via de subsidieregeling SDE+(+) tot op heden al 90 subsidiebeschikkingen te verkrijgen.

Reeds 73 projecten zijn gerealiseerd; goed voor een opgesteld vermogen van 15 megawattpiek, waarbij het onder meer om 3 systemen van 1,5 megawattpiek per stuk gaat op de distributiecentra in Heerenveen, Waddinxveen en Weert. 17 projecten met een vermogen van 3,34 megawattpiek moeten nog gerealiseerd worden.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Triple Solar zoekt:

Service Monteur

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MT, Programmeurstraat 6-B
Everday zoekt:

Field Service Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!