logo
wvhj2023
© Enexis
© Enexis
5 april 2022

Enexis: stroomnet bij Eindhoven en delen Drenthe bijna vol voor afname stroom

Nadat Enexis de afgelopen jaren in zijn hele werkgebied geconfronteerd werd met een tekort aan transportcapaciteit voor teruglevering van zonne-energie, zijn er nu bij 5 stations problemen voor afname van stroom.

Sinds begin april kampt de netbeheerder namelijk voor het eerst met dreigende transportschaarste voor stations in Drenthe en Noord-Brabant.

Drenthe en Noord-Brabant
Dit betekent dat we nieuwe, grootzakelijke afnemers met een aansluiting groter dan 1.750 kilovoltampère in dit gebied nog wel kunnen aansluiten, maar dat de maximale capaciteit van de betreffende stations bijna bereikt is.

In deze gele gebieden is dus beperkt transportcapaciteit beschikbaar en daarom wordt de geldigheidsduur van een nieuwe offerte verkort van 3 maanden naar 1 maand.

Het gaat momenteel om de volgende stations:

Provincies

Stations met dreigende transportschaarste voor afname

Drenthe

Zeijerveen, Beilen, Meppel

Noord-Brabant

Eindhoven-West en Hapert

Zodra de capaciteit op een station vergeven is, komen grootzakelijke klanten voor een nieuwe of verzwaarde aansluiting op een wachtlijst. Pas wanneer er extra capaciteit bij komt, kan Enexis deze aanvragen realiseren. Voor kleinverbruikers zoals particulieren, maar ook voor de woningbouw, heeft de dreigende transportschaarste voor afname vooralsnog geen gevolgen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten