logo
wvhj2023
© PV Cycle
© PV Cycle
5 april 2022

Zonne-energie Recycling Nederland organiseert invloedsessie over recycling zonnepanelen

De Stichting Zonne-energie Recycling Nederland (ZRN) organiseert tijdens de vakbeurs Solar Solutions een invloedsessie waar zonne-energieondernemers mee kunnen praten over de toekomstige recycling van zonnepanelen.

Het is volgens ZRN in het belang van alle ondernemers in de zonne-energiesector dat er een zo groot mogelijke steunbasis komt waarmee de sector in de toekomst de recycling van zonnepanelen kan realiseren en daarmee aan de wettelijke producentverantwoordelijkheid kan voldoen.

Roadmap
ZRN, PV Cycle en Stichting OPEN presenteerden onlangs de roadmap circulaire fotovoltaïsche industrie. Die bevat onder meer de opzet voor een fraudeproof financieringsmechanisme voor de recycling van zonnepanelen.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen informeerde daarbij de Tweede Kamer dat de financiering voor de recycling van zonnepanelen momenteel nog niet op orde is

Rekening
Tijdens de invloedsessie wil de stichting zo veel mogelijk producenten, fabrikanten en importerende installateurs hun ideeën laten delen. Zo wil ZRN een antwoord vinden op de vraag hoe de recycling slim en kosteneffectief georganiseerd kan worden en hoe de rekening voor de recycling van zonnepanelen in de toekomst vorm zal krijgen. Om te beginnen, presenteert ZRN verschillende scenario’s om verdere gedachten te kunnen vormen en uit te wisselen.

De invloedsessie vindt plaats op woensdag 13 april van 10 tot 11 uur en van 11 tot 12 uur. Aanmelden kan via het e-mailadres info@stichtingzrn.nlBestel hier gratis toegangskaarten voor de vakbeurs Solar Solutions met de actiecode ‘SOLARMAGAZINE’.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten