Solar Magazine - Transport- en hijsbedrijf Albert van de Scheur wint Zonnedakaward 2021
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Transport- en hijsbedrijf Albert van de Scheur wint Zonnedakaward 2021

Transport- en hijsbedrijf Albert van de Scheur wint Zonnedakaward 2021

Apeldoorn heeft de Zonnedakaward 2021 toegekend aan transport- en hijsspecialist Albert van de Scheur. Het bedrijf liet 320 zonnepanelen installeren. De gemeente verwelkomde 44.000 nieuwe zonnepanelen op zonnedaken.

Dat hebben de Taskforce Zonne-energie en energiecoöperatie deA bekendgemaakt bij de uitreiking van de prijs.

Smartgrid-initiatief
Met zijn zonnedak wekt Van de Scheur meer elektriciteit op dan het bedrijf gebruikt. De ruim 320 zonnepanelen die geïnstalleerd zijn door Beter Duurzaam wekken meer elektriciteit op dan de 3 locaties, de elektrische heftrucks, compactkranen en auto’s verbruiken. De onderneming is bovendien actief betrokken bij het smartgrid-initiatief op het bedrijventerrein Apeldoorn-Noord. Doel hiervan is om als bedrijventerrein zelf energie op te wekken, op te slaan en te leveren aan elkaar. Directeur Peter Schoenmaker kreeg de award uit handen van de jury: Anne ten Brummelhuis van de Taskforce Zonne-energie en Erik Vos van deA.

Van groot tot klein
deA en de Taskforce Zonne-energie stellen jaarlijks een lijst op met gerealiseerde zonnedaken. In totaal kwam de jury afgelopen jaar 44 installaties op het spoor en werden er dus ruim 44.000 zonnepanelen gelegd.

Het grootste zonnedak van 14.000 zonnepanelen ligt aan de Laan van Zodiak, het pand waarin Liander gevestigd is. Welkoop legde 6.380 zonnepanelen en Preco 3.800 zonnepanelen. Ook veel kleinere zonnedaken werden geïnstalleerd, zoals bij de 160 zonnepanelen bij sportvereniging AGOVV en 59 zonnepanelen bij Juice Solutions. Op 23 scholen werden afgelopen jaar in totaal 2.506 zonnepanelen geïnstalleerd . 

Loohorst en Kiwa genomineerd
Van deze lijst werden in de afgelopen weken 3 opvallende initiatieven genomineerd voor de Zonnedakaward. Behalve Albert van de Scheur zijn dat Residence Loohorst (624 zonnepanelen) en Kiwa (1.000 zonnepanelen). Ook deze installaties zijn gerealiseerd door Beter Duurzaam. De Vereniging van Eigenaren (VvE) van de Loohorst bereikte overeenstemming met de ruim 150 leden voor het plaatsen van zonnepanelen die de gemeenschappelijke voorzieningen van energie voorzien. De Loohorst laat zien dat het ook voor grote VvE’s mogelijk en haalbaar is zonne-energie op te wekken.

Kiwa legde bij renovatie het dak vol om daarmee 10 procent van de eigen energie op te wekken. In totaal wekt het test- en certificeringsbedrijf 20 procent van de energie zelf op. De overige energie komt van duurzame bronnen in Nederland. 

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen en het op stoom komen van de uitrol van de realtime...
Vacatures
Zoncorporatie zoekt:

Klanadviseur Zonnepanelen

Parttime (24 uur) - Amsterdam, 1033 MS
Zoncorporatie zoekt:

Projectleider Zonnepanelen (Gestapelde Bouw)

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MS
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!