Solar Magazine - Installateur van zonnepanelen 365zon overgenomen door Zweeds Soltech Energy
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Installateur van zonnepanelen 365zon overgenomen door Zweeds Soltech Energy
© Fokke Baarssen | Dreamstime.com

Installateur van zonnepanelen 365zon overgenomen door Zweeds Soltech Energy

Het in Zweden beursgenoteerde bedrijf Soltech Energy heeft de Nederlandse installateur van zonnepanelen 365zon overgenomen. Het in Eindhoven gevestigde bedrijf heeft een jaaromzet van ruim 24 miljoen euro.

Door de overname – die begeleid is door Oaklins – verkrijgt Soltech Energy 53,3 procent van de aandelen van het Brabantse bedrijf, dat meer dan 40 medewerkers telt. Sinds de start in 2012 heeft het bedrijf ruim 20.000 zonnepaneelinstallaties gerealiseerd en door de landelijke installatiecapaciteit plaatst het bedrijf nu circa 6.500 zonnepaneelinstallaties per jaar.

18,5 miljoen euro
Het is de eerste internationale acquisitie van Soltech Energy en vestigt de groep in de Nederlandse zonne-energiemarkt. De overname is volledig gefinancierd met eigen geld en met nieuw uitgegeven aandelen van Soltech Energy.

Met de overname is een bedrag van ruim 11 miljoen euro gemoeid, de helft in contanten en de helft in aandelen. Afhankelijk van de resultaten kan na 12, 24 en 36 maanden nog een variabel en aanvullend overnamebedrag betaald worden. De totale betaling kan daardoor oplopen tot zo’n 18,5 miljoen euro. Soltech heeft bovendien een optie om de resterende 46,7 procent van de aandelen na 2024 op te kopen tegen de actuele marktwaarde.

10 miljoen euro extra omzet
Soltech Energy meldt dat de omzet van 365zon dit kalenderjaar naar verwachting zal groeien met zo’n 10 miljoen euro tot bijna 34 miljoen euro. In de periode 2022-2024 zal 365zon naar verwachting bijdragen met een omzet van zo’n 116 miljoen euro en met een bedrijfswinst van 10 procent. De onderneming telt al meer dan 20.000 klanten en wil dit jaar bij nog eens 10.000 consumenten zonnepanelen installeren. Bovendien werkt het installatiebedrijf aan productverbreding.

‘Soltech is een sterk Europees zonne-energiebedrijf en ik ben verheugd om samen met hen de volgende groeifase voor 365zon in te gaan’, stelt Lars Buuts, oprichter en chief executive officer van 365zon. ‘De belangrijkste voordelen van de nieuwe samenwerking voor ons zijn de toegenomen koopkracht, het hebben van een financieel sterke partner om de groei van ons bedrijf verder te helpen versnellen en het vermogen om samen te werken met andere zonne-energiebedrijven in de rest van Europa.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l. zoekt:

Technical Sales of Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160 D, 6546 AS Nijmegen
SolarToday zoekt:

Logistiek expert

32-40 uur - Hendrik Figeeweg 1R, 2013BJ Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!