Solar Magazine - Jaguar geeft batterijen elektrische auto I-PACE tweede leven in energieopslagsystemen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Jaguar geeft batterijen elektrische auto I-PACE tweede leven in energieopslagsystemen
© Jaguar

Jaguar geeft batterijen elektrische auto I-PACE tweede leven in energieopslagsystemen

Jaguar Land Rover is een samenwerking aangegaan met Pramac voor de ontwikkeling van een mobiel, emissievrij energieopslagsysteem met gebruikte batterijen uit prototypes en testmodellen van de Jaguar I-PACE.

Voor het systeem van Pramac worden de lithium-ionbatterijcellen uit 1,5 batterij van de Jaguar I-PACE gebruikt.

Circulaire economie
De samenwerking markeert het plan van Jaguar Land Rover om meerdere, nieuwe bedrijfsmodellen te creëren voor de circulaire economie met gebruik van autoaccu’s. Als onderdeel van het streven naar CO2-neutraliteit tegen 2039 introduceert Jaguar Land Rover nieuwe programma’s om autoaccu’s een tweede leven te geven.

De grootste versie van het Pramac-systeem heeft een capaciteit van 125 kilowattuur. Dat is meer dan genoeg om de accu van de I-PACE volledig op te laden. Pramac hergebruikt 85 procent van de door Jaguar Land Rover geleverde accu voor het opslagsysteem, inclusief modules en bedrading. De overige materialen worden teruggevoerd naar de toeleveringsketen.

Zonnepanelen
Het Pramac-systeem is een opzichzelfstaande unit die wordt opgeladen met zonnepanelen en bestaat uit een energieopslagsysteem met een bi-directionele omvormer en bijbehorende controletechnologie. De unit is beschikbaar voor verhuur en uitgerust met een type 2-laadaansluiting met dynamische regeling om de batterij van een elektrisch voertuig op te laden met een vermogen van maximaal 22 kilowatt.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Financieel medewerker(st)er

32-40 uur - Elst, 6662NE
Winst uit je woning zoekt:

Teamleider Verduurzaming

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!