Solar Magazine - Sono Motors start testfase voor serieproductie elektrische zonneauto
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sono Motors start testfase voor serieproductie elektrische zonneauto
© Sono Motors

Sono Motors start testfase voor serieproductie elektrische zonneauto

Sono Motors is gestart met de testfase voor de serieproductie van zijn elektrische zonneauto Sion. In deze fase worden de voertuigen getest, gevalideerd en gecertificeerd. De testvloot wordt deze zomer voltooid.

De bouw van de testvloot en de bijbehorende serievalidatie luidt het testprogramma van de Sion in. De auto’s bestaan ​​uit seriecomponenten die overeenkomen met het geplande definitieve ontwerp dat aan het begin van het kalenderjaar werd opgesteld.

Testen in verschillende klimaten
In de komende maanden zal Sono Motors de Sion testen, valideren en certificeren, totdat naar verwachting volgend jaar de eerste betaalbare elektrische zonneauto voor de massa van de productielijn rolt. De testauto’s ondergaan praktijktests onder extreme omstandigheden in Europa en de Verenigde Staten.

Het programma omvat testen in verschillende klimaten, het optimaliseren van de zonne-energietechnologie en beveiliging, crashtests en het verfijnen van de rijdynamiek op testbanen en op de openbare weg.

37 voertuigen
‘De start van de serietestfase is weer een volgende stap op weg naar klimaatvriendelijke mobiliteit van de toekomst’, stelt Jona Christians, chief executive officer en medeoprichter van Sono Motors. ‘Van het eerste concept in een garage tot dit punt komen, was alleen mogelijk met honderden ingenieurs die elke dag onvermoeibaar werkten aan zowel de Sion- als onze Sono Solar-technologie. De vloot van validatievoertuigen volgt nu ons succesvolle prototypeprogramma van de tweede generatie op en maakt de weg vrij voor de geplande serieproductie.

Bidirectioneel
De testvloot van 37 voertuigen – de derde generatie – bestaat uit 16 complete auto's en 21 testconstructies. Het publieksdebuut van het definitieve ontwerp van de Sion is gepland voor de zomer van 2022. Dan zullen enkele van de serievalidatievoertuigen hoogstwaarschijnlijk ook een testrit door heel Europa maken. De buitenkant van de auto zal bestaan ​​uit 458 naadloos geïntegreerde, gehalveerde zonnecellen en zal zelfvoorzienend zijn op korte ritten. De energie die door de zonnecellen wordt opgewekt, zal het bereik van Sions lithium-ijzerfosfaatbatterij van 54 kilowattuur met gemiddeld 112 – en maximaal 245 kilometer – per week vergroten.

De auto is voorzien van bidirectionele laadtechnologie en maakt van de auto een duurzame energiecentrale op wielen die elektronische apparaten, huishoudens of andere elektrische auto's met een vermogen tot 11 kilowatt van stroom kan voorzien.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Developer EnerTwin

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
kWh People zoekt:

Solar Asset Manager

Fulltime (40 uur) - Midden Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!