Solar Magazine - Sono Motors levert We Drive Solar 100 zonneauto’s voor vehicle-to-gridproject Utrecht
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sono Motors levert We Drive Solar 100 zonneauto’s voor vehicle-to-gridproject Utrecht
© Sono Motors

Sono Motors levert We Drive Solar 100 zonneauto’s voor vehicle-to-gridproject Utrecht

Sono Motors gaat 100 elektrische zonneauto’s leveren aan We Drive Solar. Die gaat de voertuigen in een vehicle-to-grid (V2G)-project in Utrecht gebruiken waar bidirectioneel laden gefaciliteerd wordt.

De V2G-technologie maakt het mogelijk dat elektrische voertuigen niet alleen stroom van het elektriciteitsnet afnemen, maar ook energie aan het stroomnet terug kunnen leveren. Zo kunnen de zonneauto’s een huishouden of kantoor bijvoorbeeld voorzien van stroom of het stroomnet te stabiliseren.

1,1 megawatt
Het V2G-project in Utrecht is een van de eerste grootschalige toepassingen van bidirectioneel laden waarbij 500 bidirectionele laadstations beschikbaar zijn. De 100 Sions die Sono Motors levert, worden bovendien ingezet voor autodelen.

Het ontlaadvermogen van de Sion van 11 kilowatt in combinatie met de batterij helpt de instabiliteit van het stroomnet en de kans op stroomuitval te verminderen. Het piekvermogen van 1,1 megawatt dat door de 100 Sions wordt geleverd, is gelijk aan dat van een zonnedak of zonnepark ter grootte van 2 voetbalvelden.

112 kilometer op de zon
De zonneauto Sion kan via zonne-energie zijn actieradius wekelijks met 112 kilometer vergroten. De carrosserie van de auto is namelijk uitgerust met 248 zonnecellen.

De Sion heeft een batterij van 54 kilowattuur, gebaseerd op lithium-ijzerfosfaattechnologie. Op 1 lading kan het voertuig 305 kilometer afleggen. De energie die in de batterij is opgeslagen, kan ook worden gebruikt om andere elektronische apparaten tot 3,7 kilowatt, of elektrische voertuigen tot 11 kilowatt op te laden of van stroom te voorzien.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
Bliq zoekt:

Accountmanager

32-40 uur - Hogeweyselaan 145, 1382JK Weesp
SolarNRG zoekt:

BIM Modelleur

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!