logo
wvhj2023
© HyET Solar
© HyET Solar
23 februari 2022

TU Delft en HyET Solar intensiveren samenwerking voor volgende generatie zonnefolie

TU Delft en HyET Solar hebben met de ondertekening van een nieuw 4-jarig onderzoekscontract hun samenwerking verlengd. Dit moet de introductie van een volgende generatie zonnefolie versnellen.

De Powerfoil van HyeT Solar is een lichtgewicht, flexibele, dunnefilm-siliciumtechnologie. Deze opent nieuwe markten voor zonne-energie die momenteel niet kunnen worden bediend met de onbuigzame standaardzonnepanelen.

Elke vorm en grootte
De Powerfoil kan in elke vorm en grootte gemaakt worden. Zo zorgt het roll-to-rollproductieproces er bijvoorbeeld voor dat tot 30 meter lange pv-modules geproduceerd kunnen worden, terwijl de vorm kan worden aangepast aan de behoeften van de eindgebruiker. In Arnhem wordt een nieuwe productiefaciliteit gebouwd met een productiecapaciteit van 40 megawattpiek per jaar.

Volgend level
De onderzoeksactiviteiten van de TU Delft worden geleid door professor Arno Smets. ‘De samenwerking met HyET Solar is een prachtig voorbeeld van hoe innovatie op lab-schaal snel kan worden omgezet naar fab-fabricage op industriële schaal’, aldus de professor. ‘Nieuwe materialen, apparaatarchitecturen en verwerkingsstappen die in het lab aan onze universiteit zijn ontwikkeld, zullen snel worden toegepast in de huidige en toekomstige productielijnen bij HyET Solar. Ik ben verheugd dat onze expertise, onderzoeksactiviteiten en studenten direct impact hebben op een van de momenteel meest opwindende ontwikkelingen in zonne-elektriciteitstechnologieën ter wereld.’

Edward Hamers, hoofd Technologie binnen HyET Solar, vult aan: ‘Wij zijn blij samen te werken met een van de meest gerenommeerde instituten op het gebied van pv-technologie. Daardoor tillen we onze unieke productie naar een volgend level. Het fundamentele onderzoek aan de universiteit sluit naadloos aan op onze industriële aanpak en maakt de samenwerking zo succesvol. Dit is de afgelopen jaren mogelijk gemaakt door de steun van verschillende Nederlandse financieringsprogramma's. Met de huidige uitbreiding van onze productiefaciliteit in Arnhem kunnen we deze Nederlandse technologie eindelijk op grote schaal produceren en daarmee compleet nieuwe markten aanboren die voor de conventionele pv-modules buiten bereik liggen.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten