Solar Magazine - President Biden trekt 3 miljard dollar uit voor Amerikaanse productie batterijen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
President Biden trekt 3 miljard dollar uit voor Amerikaanse productie batterijen
© Peter Svec | Dreamstime.com

President Biden trekt 3 miljard dollar uit voor Amerikaanse productie batterijen

Het Amerikaanse ministerie van Energie heeft bekendgemaakt dat de regering van president Joe Biden 3 miljard dollar uittrekt om de Amerikaanse productie van batterijen voor voertuigen en energieopslag te versterken.

Het Amerikaanse ministerie van Energie (DOE) heeft 2 zogenaamde intentieverklaringen uitgegeven die in totaal 2,91 miljard Amerikaanse dollar budget vrijmaken.

Van materialen tot recycling
Het ministerie is van plan raffinage- en productiefabrieken voor batterijmaterialen, fabrieken voor batterijcellen en -verpakkingen en recyclingfaciliteiten te financieren. Het geld zal naar verwachting in de komende maanden beschikbaar worden gesteld.

Vorig jaar zomer onderzocht het ministerie de toeleveringsketen voor batterijen, waarbij aanbevolen werd om de binnenlandse productie- en verwerkingscapaciteiten voor kritieke materialen op orde te brengen en een ​​volledig binnenlandse end-to-end batterijtoeleveringsketen te ondersteunen.

Bipartisan Infrastructure Law
De Bipartisan Infrastructure Law van president Biden reserveert bijna 7 miljard Amerikaanse dollar om de Amerikaanse toeleveringsketen voor batterijen te versterken, waaronder het produceren en recyclen van cruciale mineralen zonder nieuwe winning of mijnbouw, en het inkopen van materialen voor binnenlandse productie.

‘Aangezien elektrische auto's en vrachtwagens in de Verenigde Staten en over de hele wereld in populariteit blijven groeien, moeten we de kans grijpen om geavanceerde batterijen – het hart van deze groeiende industrie – hier thuis te maken’, aldus de Amerikaanse minister van Energie Jennifer Granholm. ‘Met financiering van de Bipartisan Infrastructure Law maken we het mogelijk om een ​​bloeiende batterijtoeleveringsketen in de Verenigde Staten op te zetten.’

Verantwoorde en duurzame binnenlandse inkoop van de kritieke materialen die worden gebruikt om lithium-ionbatterijen te maken – waaronder lithium, kobalt, nikkel en grafiet – zal volgens het ministerie verstoringen van de toeleveringsketen verhelpen en de batterijproductie in Amerika versnellen. Het geld dat het ministerie nu uittrekt, zal ook aangewend worden om onderzoek, ontwikkeling en demonstratie te ondersteunen van secondlifetoepassingen van batterijen uit elektrische voertuigen.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
SolarToday zoekt:

HR-medewerk(st)er

Parttime (24 uur) - Hendrik Figeeweg 1R, 2031BJ Haarlem
BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l. zoekt:

Technical Sales of Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160 D, 6546 AS Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!