Solar Magazine - Kamervragen over provincies die aansluitvolgorde op stroomnet willen bepalen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kamervragen over provincies die aansluitvolgorde op stroomnet willen bepalen
© Elian Kars | Dreamstime.com

Kamervragen over provincies die aansluitvolgorde op stroomnet willen bepalen

Suzanne Kröger van GroenLinks en Henri Bontenbal van het CDA hebben Kamervragen gesteld aan minister Rob Jetten van Klimaat en Energie over provincies die de aansluitvolgorde op het stroomnet willen bepalen.

Het Interprovinciaal Overleg (IPO) pleitte er onlangs voor om provincies de regierol te geven bij het verdelen van de ruimte op het stroomnet én het toekomstbestendig maken van de energie-infrastructuur.

Regierol
De Kamerleden willen van de minister onder meer weten of hij de wens van de provincies begrijpt om te kunnen prioriteren bij het aansluiten van bedrijven op het elektriciteitsnet en hoe hij tegenover het idee staat dat provincies een grotere regierol krijgen rondom energie-infrastructuur.

Ook willen zij weten in hoeverre het mogelijk is een alternatief te ontwikkelen voor het ‘first come, first serve’-principe dat netbeheerders moeten hanteren zodat prioriteit gegeven kan worden aan netinvesteringen die de meeste maatschappelijke waarde toevoegen. Tot slot vragen zij hoever de minister is met de uitvoering van de motie-Bontenbal/Thijssen voor het onderzoeken of een prioriteringskader duidelijkheid kan bieden bij een gebrek aan netcapaciteit.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
kWh People zoekt:

Operationeel Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Midden Nederland
Soly zoekt:

Installateur thuisbatterij Zonne-energie

32-40 uur - Landelijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!