logo
wvhj2023
© Elian Kars | Dreamstime.com
© Elian Kars | Dreamstime.com
14 februari 2022

Kamervragen over provincies die aansluitvolgorde op stroomnet willen bepalen

Suzanne Kröger van GroenLinks en Henri Bontenbal van het CDA hebben Kamervragen gesteld aan minister Rob Jetten van Klimaat en Energie over provincies die de aansluitvolgorde op het stroomnet willen bepalen.

Het Interprovinciaal Overleg (IPO) pleitte er onlangs voor om provincies de regierol te geven bij het verdelen van de ruimte op het stroomnet én het toekomstbestendig maken van de energie-infrastructuur.

Regierol
De Kamerleden willen van de minister onder meer weten of hij de wens van de provincies begrijpt om te kunnen prioriteren bij het aansluiten van bedrijven op het elektriciteitsnet en hoe hij tegenover het idee staat dat provincies een grotere regierol krijgen rondom energie-infrastructuur.

Ook willen zij weten in hoeverre het mogelijk is een alternatief te ontwikkelen voor het ‘first come, first serve’-principe dat netbeheerders moeten hanteren zodat prioriteit gegeven kan worden aan netinvesteringen die de meeste maatschappelijke waarde toevoegen. Tot slot vragen zij hoever de minister is met de uitvoering van de motie-Bontenbal/Thijssen voor het onderzoeken of een prioriteringskader duidelijkheid kan bieden bij een gebrek aan netcapaciteit.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten