Solar Magazine - Mijlpaal Area: 6.000 huurwoningen voorzien van 40.000 zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Mijlpaal Area: 6.000 huurwoningen voorzien van 40.000 zonnepanelen
© Area

Mijlpaal Area: 6.000 huurwoningen voorzien van 40.000 zonnepanelen

Het Brabantse Area heeft een nieuwe mijlpaal bereikt: de woningcorporatie heeft sinds de start in 2017 meer dan 40.000 zonnepanelen geïnstalleerd op ruim 6.000 huurwoningen.

Bij elke woning waarvan het dak geschikt is, heeft Area de bewoners aangeboden om zonnepanelen op hun dak te leggen.

Zonder huurverhoging
De zonnepanelen zijn geïnstalleerd zonder huurverhoging. De opbrengst van de zonnepanelen is dus geheel voor de huurders van Area. De plaatsing van zonnepanelen levert hen een besparing op de energielasten op.

De opbrengst van de ruim 40.000 zonnepanelen is, theoretisch gezien, bijna 10 miljoen kilowattuur per jaar. Dat betekent een CO2-vermindering van 6.392 ton per jaar.

Nieuwbouw
Duurzaamheid is een van de belangrijkste pijlers in het beleid van Area en zal dat volgens de woningcorporatie ook blijven. ‘We werken aan een bredere aanpak, zodat we de ontwikkeling naar een duurzame samenleving helpen versnellen. Dat gaat dus ook over de leefbaarheid in dorpen en wijken, de eindigheid van grondstoffen en het behoud van biodiversiteit. Dit doen we samen met onze bewoners en partners.’

Daarbij gaat Area ook door met het leggen van zonnepanelen. Op alle nieuwbouw- en renovatieprojecten worden zonnepanelen gelegd.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Product Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Weesp
kWh People zoekt:

Product Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!