Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Woningcorporatie Area legt 25.000e  zonnepaneel op huurwoning
© Area Wonen

Woningcorporatie Area legt 25.000e zonnepaneel op huurwoning

Woningcorporatie Area, actief in de gemeente Uden en Veghel in Noord-Brabant, heeft het 25.000e zonnepaneel op een van haar huurwoningen gelegd. De mijlpaal werd gevierd op de de Dag van de Duurzaamheid.

Area Wonen plaatste in 2016 het eerste zonnepaneel en sindsdien konden alle huurders van eengezinswoningen een aanvraag doen om zonnepanelen op hun woning te laten plaatsen. Daarbij werd vorig jaar de ambitie uitgesproken om uiterlijk in 2021 alle geschikte huurwoningen van zonnepanelen voorzien te hebben. ‘We boden sinds 2016 de zonnepanelen aan mét huurverhoging en legden ze alleen als bewoners aangaven er gebruik van te willen maken. Omdat we vonden dat we te weinig aanvragen kregen, gooiden we het over een andere boeg’, legt Jan van Vucht, directeur-bestuurder van Area, uit.

Tot en met 2021 legt Area dus bij zoveel mogelijk woningen zonnepanelen. De opbrengst van de zonnepanelen is daarbij sinds vorig jaar geheel voor de huurders van Area. De woningcorporatie heeft als doelstelling de woonlasten van bewoners te verlagen. De plaatsing van zonnepanelen levert een aanzienlijke besparing op de energielasten. ‘Bovendien draagt het bij aan onze ambitie om in 2035 bewoners duurzaam te laten leven’, aldus Van Vucht.

Nek uitgestoken
Het 25.000ste zonnepaneel ligt op de woning van Willemien Janssens uit Uden. De huurster mocht samen met haar 89-jarige buurvrouw, van Van Vucht en Tenten Solar-directeur Berry Seesing (red. leverancier en installateur van de zonnepanelen) de zonnepanelen onthullen.

Seesing vindt dat Area haar nek heeft uitgestoken. ‘We werken voor diverse woningcorporaties, maar er zijn slechts 2 corporaties die, waar kan, hun woningbezit voorzien van zonnepanelen. Onze installateurs geven aan dat de betrokkenheid van de bewoners goed is. De omgang met elkaar is plezierig. Vanuit de planning horen we dat je goed afspraken met ze kunt maken. Area heeft haar proces goed onder controle. En mocht het nodig zijn dan schaven ze bij. Als ik kijk wat we samen hebben bereikt, dan mogen we hier trots op zijn.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Solarcentury Nederland zoekt:

Senior Project Development Manager, Large scale Solar Power Plants

32-40 uur - Den Bosch
TechCaps (Xaam) zoekt:

Service en Onderhoud Monteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Bladel, Steenslag 1, 5531 MC
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!