Solar Magazine - Holland Solar presenteert animatie van Gedragscode Zon op daken
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Holland Solar presenteert animatie van Gedragscode Zon op daken
© Holland Solar

Holland Solar presenteert animatie van Gedragscode Zon op daken

Branchevereniging Holland Solar heeft een 83 seconden durende animatiefilm van de Gedragscode Zon op daken laten ontwikkelen. De animatie legt kort en krachtig de kern van de gedragscode uit.

Met de Gedragscode Zon op grote daken maakt Holland Solar duidelijk welke eisen gesteld kunnen worden aan de installatie van een zonnestroomsysteem met meer dan 140 zonnepanelen op een groot dak. Wie zich aan deze gedragscode houdt, ontwikkelt volgens Holland Solar een veilig en kwalitatief goed zonnedak.

Concrete toezeggingen
De gedragscode staat voor een zorgvuldig ontwikkel- en realisatieproces, evenals een professionele exploitatie van een zonnestroomsysteem.

Afgelopen november werd het eerste exemplaar van de gedragscode aangeboden aan toenmalig staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Yeşilgöz-Zegerius. Aansluitend werd ook een exemplaar van de gedragscode aangeboden aan de organisaties die de gedragscode formeel ondersteunen en actief hebben meegewerkt aan de totstandkoming van deze gedragscode.


Wijnand  van Hooff, directeur van Holland  Solar, licht het belang van de gedragscode nog eens toe: ‘De leden van Holland Solar doen met de gedragscode een aantal concrete toezeggingen. Als eerste werken zij aan een gestructureerd ontwikkelproces waarbij verzekeringsadviseurs, brandweer, financiers en andere belanghebbenden worden betrokken. De Handreiking Veilige PV systemen van BrandweerNL wordt hierbij als een hulpmiddel gebruikt. Bij de realisatie van het zonnestroomsysteem wordt voorzien in een veilige werkomgeving, wordt gebruikgemaakt van vakbekwame mensen, de oplevering wordt volledig gedocumenteerd, en het systeem wordt gecontroleerd conform de eisen van SCIOS Scope 12. In de exploitatiefase die volgt, zorgen ondertekenaars voor een goed monitorings- en onderhoudsplan. Periodieke inspecties dragen bij aan een veilig zonnestroomsysteem, ook op de langere termijn.’

De animatiefilm over de gedragscode is hieronder te bekijken.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
kWh People zoekt:

EPC Manager

Fulltime (40 uur) - Arnhem of Rotterdam
kWh People zoekt:

Product Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!