Solar Magazine - KiesZon past closed loop curtailment toe bij zonnedak met 14.692 zonnepanelen in Zaltbommel
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
KiesZon past closed loop curtailment toe bij zonnedak met 14.692 zonnepanelen in Zaltbommel
© KiesZon

KiesZon past closed loop curtailment toe bij zonnedak met 14.692 zonnepanelen in Zaltbommel

KiesZon heeft in Zaltbommel in opdracht van intospace op het dak van een distributiecentrum in Zaltbommel een pv-installatie opgeleverd. Het bedrijf heeft 14.692 zonnepanelen van 340 wattpiek per stuk geplaatst.

De zonnepanelen wekken zonnestroom op voor zowel de gebruiker van het gebouw, dat door Nuveen Real Estate vorig jaar werd overgenomen van intospace, als voor klanten van Greenchoice in de regio.

Closed loop curtailment
In de regio Zaltbommel is sprake van netcongestie, KiesZon paste daarom closed loop curtailment toe om het maximale uit het beschikbare dakoppervlak van het distributiecentrum te halen. Closed loop curtailment houdt in dat er alleen stroom van de zonnepanelen wordt geleverd als het pand om stroom vraagt, met als doel om nooit terug te leveren aan het stroomnet.

KiesZon plaatste meters op het punt waar het pand is aangesloten op het elektriciteitsnet. Die meters registreren continu of er stroom in het pand wordt verbruikt. Als de meters merken dat het topping point bereikt wordt, oftewel er wordt door de 6 omvormers meer geproduceerd dan verbruikt, dan gaan de omvormers terug in vermogen zodat de levering van de zonnepanelen weer gelijk is aan het verbruik in het pand.

Rekenmodellen voor rendement
Om te kijken wat het rendement is met closed loop curtailment gebruikt KiesZon rekenmodellen gebaseerd op gelijktijdigheid. De kwartier/uurwaarden van het stroomverbruik in het pand worden opgevraagd en gelegd over een opwekprofiel waarin berekend wordt hoeveel energie op welk moment wordt opgewekt. Op deze manier wordt een bepaald percentage aan gelijktijdigheid berekend.
Het zonnedak in Zaltbommel telt in totaal een geïnstalleerd vermogen van 5 megawattpiek. Jaarlijks zal naar verwachting 4,5 miljoen kilowattuur aan zonnestroom geproduceerd worden door het systeem, wat weer resulteert in een geschatte CO2-reductie van ruim 2.600 ton.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Business Development Manager

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
Zonmaat zoekt:

Leermeester Electra

32-40 uur - Provincie Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!