Solar Magazine - Amsterdam: collectieve inkoopacties leiden tot installatie van 10.000 zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amsterdam: collectieve inkoopacties leiden tot installatie van 10.000 zonnepanelen
© Ded Mitjay | Dreamstime.com

Amsterdam: collectieve inkoopacties leiden tot installatie van 10.000 zonnepanelen

Collectieve inkoopacties hebben in Amsterdam de afgelopen 2 jaar tot de installatie van 10.000 zonnepanelen geleid. Dat meldt de gemeente Amsterdam. In totaal participeerden 1.081 woningeigenaren.

De huiseigenaren participeerden in inkoopacties die liepen van begin 2020 tot september 2021.

Energielening
Samen met partijen als Regionaal Energieloket, Winst uit je woning en buurtnetwerken organiseerde de gemeente per stadsdeel inkoopacties. Met de extra zonnepanelen op Amsterdamse daken is zo’n 3,5 megawattpiek aan vermogen gemoeid.

Veel deelnemers hebben volgens de stad gebruikgemaakt van de energielening van de gemeente om zonnepanelen te plaatsen. Deze lening is nog steeds beschikbaar voor energiebesparende maatregelen in woningen.

Proef beschermd stadsgezicht
Omdat inwoners vaak denken dat het niet mogelijk is om zonnepalen op daken met een monumenten- of erfgoedstatus te plaatsen, is een aanpak ontwikkeld voor eigenaren van monumentale panden. Dit kalenderjaar gaat daarom in stadsdeel Noord speciaal voor huiseigenaren in beschermd stadsgezicht een proef van start voor de uitrol van zonnepanelen. Bij goede resultaten gaat deze proef verder in de rest van de stad. Ook zijn er inkoopacties gepland voor onder andere isolatiemaatregelen voor huiseigenaren.

Verder start in 2022 een project in het Centrum, postcodegebied 1012, waar veel monumentale panden zijn. De gemeente biedt hier extra ondersteuning bij het aanvragen van vergunningen. In de komende maanden wordt deze aanpak getest in postcodegebied 1012. Bij succes wordt het project verder uitgebreid.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Operations Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
enie.nl zoekt:

Projectmanager Zonne-energie zakelijke markt

32-40 uur - Groningen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!