Solar Magazine - QuinteQ Energy sluit serie-A investeringsronde voor kinetische batterij
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
QuinteQ Energy sluit serie-A investeringsronde voor kinetische batterij
© Quinteq

QuinteQ Energy sluit serie-A investeringsronde voor kinetische batterij

QuinteQ Energy heeft een investeringsovereenkomst gesloten met Aorta Holding. Dit ondersteunt het bedrijf om zijn kinetische batterijopslagoplossing naar de eerste belangrijke afzetmarkten te brengen.

De investeringsronde volgt op een eerdere seed-financiering van de oprichters, Boeing, EFRO, Rabobank en de regionale ontwikkelingsmaatschappij OostNL.

Vliegwiel
Met wortels in de Verenigde Staten, een hoofdkantoor in Nederland en voortbouwend op een wereldwijde exclusieve licentie van Boeing, brengt QuinteQ een hightech kinetische batterij op de markt als oplossing voor (micro-)grids in de energietransitie.

Het vliegwiel van het bedrijf is oorspronkelijk ontwikkeld voor defensie- en ruimtevaarttoepassingen, omdat het compact en licht is en meer dan 350.000 cycli kan leveren met nauwelijks onderhoudskosten. Met deze robuuste specificaties kan het systeem stroomnetten en microgrids stabiliseren en optimaliseren.

Eerste 2 systemen in Nederland
In het tweede kwartaal van 2022 zal QuinteQ de eerste 2 systemen inzetten voor het Nederlandse ministerie van Defensie op haar technologieproeftuin, Fieldlab Smartbase. Bij Fieldlab Smartbase test en demonstreert het Nederlandse ministerie van Defensie nieuwe technologieën en oplossingen op het gebied van energie, water, afvalwater en andere toepassingen om de ecologische voetafdruk te verkleinen en de operationele efficiëntie in militaire en humanitaire missies te verbeteren.

Het hebben van het Nederlandse ministerie van Defensie als launching customer is strategisch belangrijk voor de groeiplannen van QuinteQ in het segment van off-grid microgrids voor defensie-, remote- en eilandtoepassingen.

Een van de strategische activiteiten van QuinteQ draait verder om het Fieldlab Industriële Elektrificatie van FME, de werkgeversorganisatie voor de technologische industrie in Nederland, en andere partners om industriële en logistieke elektrificatie in de provincie Zuid-Holland en de haven van Rotterdam te bevorderen.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Solar Concept zoekt:

Projectvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Bernestraat 1, 5374 PE, Schaijk
Zon Advies Nederland zoekt:

Financieel medewerker(st)er

32-40 uur - Elst, 6662NE
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!