Solar Magazine - Nieuw systeem met led-borden om bezoekers in Gent vlotter naar vrije parking te leiden
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuw systeem met led-borden om bezoekers in Gent vlotter naar vrije parking te leiden

Nieuw systeem met led-borden om bezoekers in Gent vlotter naar vrije parking te leiden

De Vlaamse stad Gent vervangt de digitale infoborden over de bezetting van de parkeergarages. Er komen op 50 locaties led-borden met onder andere info over de park-and-rides.

Het nieuwe dynamische verkeersgeleidingssysteem wordt tegen midden 2022 geïmplementeerd. Het systeem zal bezoekers in real time informeren over de actuele parkeersituatie, de bezettingsgraad van de verschillende parkings, ernstige verkeersstoringen en nog veel meer.

Jacops en Q-lite
Voor de uitvoering van het project wordt beroep gedaan op een consortium onder leiding van Jacops, een onderneming gespecialiseerd in de installatie van intelligente verkeersinfrastructuur. Het consortium bestaat naast Jacops uit Be-Mobile, koploper in slimme verkeersoplossingen, en Q-lite, Belgisch fabrikant van led-schermen.

In het kader van het project zal Stad Gent de huidige digitale infoborden met de bezetting van de parkeergarages vervangen. Tegen de tweede helft van 2022 komen er op 50 locaties nieuwe full-colour led-schermen die de mogelijkheid bieden om bijkomende verkeersinformatie te delen, zoals wegenwerken en evenementen, of reistijden in real time. Er worden onder meer digitale borden geplaatst net vóór de R4 om bezoekers vlot naar de park-and-rides te begeleiden. Naast het vervangen van de fysieke borden, bestaat het verkeersgeleidingssysteem uit een volledig nieuw centraal beheersysteem dat met de borden zal communiceren in functie van de actuele verkeerssituatie.

Software
Jacops doet voor het nieuwe beheersysteem beroep op software van Be-Mobile, dat diverse verkeerstoepassingen zoals parkeer- en verkeersgeleiding verenigt onder één dak. Stad Gent kan zowel eigen stads- en mobiliteitsinformatie delen, zoals informatie over parkeerbezetting en openbaar vervoer, als informatie van derden inkoppelen in het systeem. De meest relevante parkeer- en verkeersinformatie wordt automatisch via de digitale led-schermen van de Belgische fabrikant Q-lite verdeeld naar de weggebruiker of de andere stakeholders. De info op de nieuwe digitale borden zal beschikbaar zijn via open data, zodat parkeerapps en routeplanners die kunnen opnemen binnen hun platformen.

Met dit project kan Stad Gent tegemoetkomen aan de huidige, maar ook de toekomstige noden op het gebied van verkeersmanagement- en analyse. Bezoekers worden via de nieuwe led-schermen begeleid naar de meest aangewezen parking op basis van de actuele parkeerinformatie en de real-time reistijd.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature binnendienst Projectmanager / Werkvoorbereider (€ 3.500 - € 4.500)

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662NE, 25
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature planner Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662 NE, 25
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!