Solar Magazine - Solar Valley en IBC Solar realiseren pv-installatie van 1,5 megawattpiek bij Sunware
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solar Valley en IBC Solar realiseren pv-installatie van 1,5 megawattpiek bij Sunware

Solar Valley en IBC Solar realiseren pv-installatie van 1,5 megawattpiek bij Sunware

Sunware heeft 4.653 zonnepanelen in gebruik genomen. Het kunststofproductiebedrijf in Tilburg en Waalwijk werd bij de constructie en planning van de installatie ondersteund door IBC SOLAR en Solar Valley.

Het motto van Sunware is ‘Perfectly Organised’ waarbij wordt uitgegaan van een goed georganiseerde, rustgevende woon- en werkomgeving voorzien van hun kunststofopbergoplossingen.

Circulair
Bij Sunware wordt voor 40 procent van de totale grondstofbehoefte gebruikgemaakt van gerecyclede grondstoffen. Dit aandeel zal in de komende jaren groeien naar 70 procent. Verder zijn alle Sunware-producten aan het einde van hun levensduur weer 100 procent recyclebaar, dus produceert Sunware nu al vrijwel volledig circulair.

3 miljoen kilowattuur
Met de ingebruikname van zonnepanelen voor de vestigingen in Tilburg en Waalwijk is de energiehuishouding van het bedrijf met het oog op de toekomst op orde.

De groene stroom wordt zowel voor hun productie als voor de kantoren gebruikt. Met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van 3 miljoen kilowattuur zijn de pv-installaties ook vanuit economisch oogpunt volkomen zinvol.

In totaal leverde IBC SOLAR 4.653  zonnepanelen voor de 2 installaties. Als montagesysteem werd voor IBC AeroFix gekozen. Sunware werd tevens de allereerste zonnestroominstallatie in de Benelux met de Tauro-omvormers van Fronius International. Het systeem maakt gebruik van 8 Fronius Tauro’s van de variant Eco 100-3-D Basis.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
EWS GmbH & Co. KG zoekt:

Marketing Manager

Fulltime (40 uur) - Am Bahnhof 20, 24983 Handewitt, Deutschland
Zon Advies Nederland zoekt:

Werkvoorbereider zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Industrieweg Oost 25, 6662 NE Elst (Gld)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!