Solar Magazine - Vierde Energietuin met zonnepark komt mogelijk in gemeente Bronckhorst
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vierde Energietuin met zonnepark komt mogelijk in gemeente Bronckhorst
© NMF

Vierde Energietuin met zonnepark komt mogelijk in gemeente Bronckhorst

De voormalige stortplaats De Langenberg in Zelhem wordt mogelijk de vierde locatie in Nederland die een Energietuin met een zonnepark krijgt. De gemeente Bronckhorst organiseert binnenkort een informatiebijeenkomst.

De gemeente Bronckhorst wil onder meer in samenwerking met de Natuur- en Milieufederaties (NMF) de Energietuin realiseren. Het ontwerpen en maken van de Energietuin gebeurt samen met de omgeving. Zo ontstaat een beleefbaar landschap dat meerwaarde oplevert voor het gebied.

Extra functie
Naast NMF en de gemeente nemen energiecoöperatie BioZon, Agem, ZAMC, de Edelingen en Wildbeheereenheid Zelhem-Doetinchem deel aan het project. ZAMC, de Edelingen en Energiecoöperatie BioZon zijn nu al gevestigd op het terrein van de voormalige stortplaats. Er is samen verkend wat de mogelijkheden en kansen zijn. De partijen willen gemeenschappelijk de Energietuin ontwerpen, ontwikkelen, realiseren en beheren.

Wethouder Duurzaamheid Paul Hofman: ‘De Langenberg heeft al veel activiteiten die perfect passen bij een Energietuin. Een klein zonnepark is een extra functie die eraan kan worden toegevoegd.’

Vierde provincie
Op 6 december organiseert de gemeente een digitale informatiebijeenkomst. Omwonenden en geïnteresseerden van Energietuin de Langenberg in Zelhem krijgen dan informatie over de plannen en hebben de kans om mee te denken of mee te doen. Solarpark de Kwekerij in Hengelo wordt daarbij gebruikt als inspiratiebron.

Als de energietuin gerealiseerd wordt, wordt Gelderland na Drenthe, Overijssel en Utrecht de vierde provincie waar dit concept van de NMF gerealiseerd gaat worden.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - Utrecht
SolarMinds zoekt:

Service monteur

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!