Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Montfoort verleent omgevingsvergunning aan zonnepark Energietuin Mastwijk
© NMU

Montfoort verleent omgevingsvergunning aan zonnepark Energietuin Mastwijk

Alle seinen voor Natuur en Milieufederatie Utrecht staan op groen om Energietuin Mastwijk te gaan realiseren. De gemeente Montfoort heeft de omgevingsvergunning afgegeven voor de realisatie van Energietuin Mastwijk.

De Energietuin combineert een zonnepark met openbare natuur, recreatie en educatie. Voor de realisatie van het zonnepark wordt subsidie aangevraagd binnen de eerste ronde van de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). Wanneer alles volgens planning verloopt, start eind 2021 de daadwerkelijke inrichting van de Energietuin.

Obligatieregeling
Het zonnepark gaat genoeg stroom leveren voor zo’n 60 procent van de Montfoortse huishoudens, die ook financieel kunnen participeren in het zonnepark. Samen met Energie Coöperatie Lek en IJssel Stroom wordt hiervoor in ieder geval een obligatieregeling uitgewerkt.

De Energietuin is een nieuwe invulling van de voormalige stortplaats met meerwaarde voor natuur, milieu én de lokale gemeenschap. De zonnepanelen worden zorgvuldig ingepast in de natuurlijke omgeving van het park. Bezoekers kunnen er duurzame energie en natuur “beleven” met onder meer struinpaden, een uitkijktoren en informatiepunten. Bovendien wordt subsidie aangevraagd voor elektrische fluisterbootjes en een ‘energie-innovatiepad’.

Nog 2 Energietuinen
​De Natuur en Milieufederaties willen nog 2 Energietuinen realiseren. Energietuin de Noordmanshoek moet verrijzen ten noorden van Wijhe, tussen de spoorlijn Zwolle-Deventer en de IJsseldijk. Het wordt gerealiseerd in een open gebied van 25 hectare, dat in het verleden werd aangekocht als bedrijventerrein, maar nooit zo werd ingevuld en nu wordt gepacht door boeren.

De derde Energietuin moet gerealiseerd worden ten zuiden van Assen. Daar ligt, tussen de spoorlijn Zwolle-Assen en de weg Assen-Hooghalen, het gebied van de Energietuin Assen-Zuid. Het is een kleinschalig landschap dat in het verleden werd aangekocht als bedrijventerrein, maar nooit zo werd ingevuld en nu wordt gepacht door agrariërs.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Bouwkundig Calculator BIPV

Fulltime (40 uur) - Spaarpot 20 , 5667 KX Geldrop
Econnetic bv zoekt:

Consultant Zonne-energie

32-40 uur - 3972 LK
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!