Solar Magazine - Fluvius maakt elektriciteitsnet in Ronse ‘future proof’
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Fluvius maakt elektriciteitsnet in Ronse ‘future proof’

Fluvius maakt elektriciteitsnet in Ronse ‘future proof’

De Vlaamse netbeheerder Fluvius meldt enkele grote werkzaamheden aan het elektriciteitsnet van Ronse afgerond te hebben waarmee het elektriciteitsnet future proof is. Er zijn onder 2 nieuwe schakelposten gebouwd.

Deze zijn verbonden met een volledig gemoderniseerd transformatorstation.

Capaciteitslimieten
De belangrijkste knooppunten in het elektriciteitsnet van Ronse en omstreken waren aan vernieuwing toe en zaten op piekmomenten dicht bij hun capaciteitslimieten. Het bestaande transformatorstation van Ronse, een van de 250 belangrijkste elektrische knooppunten in Vlaanderen, moest dan ook worden gemoderniseerd en uitgebreid met extra capaciteit en aansluitingsmogelijkheden.

Daarom startten Fluvius en transportnetbeheerder Elia, de eigenaar van het transformatorstation, met een belangrijk vernieuwingsproject. Het transformatorstation werd grondig vernieuwd en voorzien van alle moderne standaarden en technieken, ook voor monitoring en aansturing op afstand.

Kloppend hart
Tegelijk bouwde Fluvius 2 nieuwe schakelposten in Ronse: Schakelpost Gas en Schakelpost Vierwegen. Dat zijn grote nieuwe elektriciteitsposten die worden gevoed door het transformatorstation en telkens een grote regio kunnen voorzien van elektriciteit. Samen met de aanleg van nieuwe elektriciteitskabels vormen ze het kloppende hart van het nieuwe ‘future proof’ elektriciteitsnetwerk van de streek.

Wim Verkest, exploitatieagent Elektriciteit bij Fluvius: ‘Zowel de bouw van de nieuwe schakelposten als de aanleg van de bijbehorende toevoerkabels werd uitgevoerd volgens een minutieus stappenplan. Dat zorgde ervoor dat alle werken elkaar snel opvolgden in een vloeiende beweging. De aanleg van de nieuwe toevoerkabels is begonnen op 24 augustus en fase 1 is, helemaal volgens planning, afgerond op 19 november. We zijn blij dat we deze omvangrijke werken hebben kunnen uitvoeren zonder grote hinder voor de buurtbewoners.’

Fase 2
In het vernieuwde transformatorstation is een deel van de belasting intussen overgezet van de oude naar de nieuwe toevoerkabels. Fase 2 van deze werken start in oktober 2022 en zal zonder hinder of wegenwerken verlopen. Transportnetbeheerder Elia verplaatst dan nog de grote transformatoren in het station. Daarna kan Fluvius de resterende oude voedingskabels overzetten naar de nieuwe, maar daar zullen bewoners en bedrijven in de buurt niets van merken.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
Activum Finance / Activum Groen Lease zoekt:

Intern Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Wocozon zoekt:

Gedreven en ervaren Project Manager

32-40 uur - 3554PZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!