logo
wvhj2023
© Menno van der Haven | Dreamstime.com
© Menno van der Haven | Dreamstime.com
1 december 2021

APA Group en SPIE slaan handen ineen voor terugdringen energieverbruik

SPIE en APA Group slaan de handen ineen om de nieuwste oplossingen op het gebied van intelligente automatisering te ontwikkelen en implementeren, met als doel het energieverbruik inzichtelijk te maken en verlagen.

Het gaat over het energieverbruik in gebouwen, industrieterreinen en industriële omgevingen. SPIE combineert haar praktijkervaring op het gebied van installatie, realisatie en beheer en onderhoud met de kwalitatief hoogwaardige hard- en software van APA. Deze combinatie zorgt voor een optimale instelling van installaties om de best mogelijke energie- en CO₂-besparing te realiseren.

Energieslurpers
Via de installatie wordt gemeten en zichtbaar gemaakt waar de energieslurpers in een gebouw zitten. Omdat verbruikers niet zomaar ‘uitgezet’ kunnen worden, moeten de energiestromen in de installatie aangepast worden. Bijvoorbeeld met een batterij-installatie om de pieken af te vangen, of door het slimmer inregelen van een verbruiker.

Jacco Saaman, directeur Business Development en Innovatie bij SPIE, heeft vertrouwen in de samenwerking: ‘Kwaliteit van meten is erg belangrijk. Met de producten van APA zijn we in staat om hoogwaardige, kwalitatief goede metingen te doen. De meetmomenten liggen zo kort op elkaar dat we een verhoogde informatiestroom binnenkrijgen en daar de installatie perfect op aan kunnen passen.’

Artur Pollak, chief executive officer van de APA Group, heeft voor verdere expansie binnen Europa besloten om APA Benelux op te richten. ‘Met de multitechnische dienstverlener SPIE is APA in staat om totaaloplossingen aan te bieden in de Benelux en daarbuiten.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten