Solar Magazine - Kamervragen PVV over dreigende grootschalige stroomuitval in winter
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kamervragen PVV over dreigende grootschalige stroomuitval in winter
© Maarten Zeehandelaar | Dreamstime.com

Kamervragen PVV over dreigende grootschalige stroomuitval in winter

Alexander Kops heeft namens de PVV Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius van Economische Zaken en Klimaat over dreigende grootschalige stroomuitval in de winter.

Kops stelde zijn Kamervragen naar aanleiding van een artikel in De Telegraaf waarin gesproken wordt over de angst voor black-outs bij een barre winter.

Schaarste
Kops wil onder meer weten wat de staatssecretaris vindt van de waarschuwing van energie-experts in het betreffende krantenartikel voor een grootschalige stroomuitval in Europa deze winter vanwege de schaarste aan gas, de sluiting van de kolencentrales en te weinig beschikbare groene stroom.

Ook wil hij weten hoe groot zij de kans acht dat een grootschalige stroomuitval zich ook in Nederland de komende winter zal voordoen en wat de staatssecretaris doet om dit te voorkomen?

Zonneparken
‘Deelt u de mening dat energie continu beschikbaar moet zijn, en dus niet afhankelijk van het weer? Deelt u dan ook de conclusie dat u met het sluiten van onze hypermoderne, betrouwbare kolencentrales en de uitrol van weersafhankelijke wind- en zonne-energie de beschikbaarheid van energie zelf in gevaar brengt?’, vraagt Kops. ‘Deelt u de mening dat het tegenstrijdig is dat u ons land volplempt met windturbines en zonneparken, die echter vanwege het weer te weinig elektriciteit opwekken, waardoor we in de praktijk juist meer afhankelijk worden van gas en, vanwege het tekort aan gas, ook van kolen?’

Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius moet de Kamervragen beantwoorden voordat de gebruikelijke termijn van 3 weken is verstreken. Mocht die beantwoordingstermijn te kort zijn, dan kan de minister een uitstelbericht sturen en de vragen binnen 6 weken beantwoorden.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Chief Commercial Officer

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
kWh People zoekt:

Projectontwikkelaar Energieopslag

Fulltime (40 uur) - Noord-Brabant
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!