logo
wvhj2023
© Brabant
© Brabant
29 november 2021

Nieuwe subsidie Noord-Holland voor isoleren en installeren zonnepanelen op maatschappelijk vastgoed

De provincie Noord-Holland investeert 2 miljoen euro in het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed via een nieuwe subsidie waarmee vastgoedeigenaren de gebouwen kunnen isoleren of van zonnepanelen voorzien.

De subsidie komt beschikbaar voor onder meer culturele instellingen, dorps- en buurthuizen en sportaccommodaties.

Geld rijksoverheid
De nieuwe subsidieregeling treedt naar verwachting begin volgend jaar in werking.

Gedeputeerde Staten stellen hiervoor een subsidieregeling op, die naar verwachting begin volgend jaar in werking treedt. Het geld dat Noord-Holland hiervoor uittrekt, wordt beschikbaar gesteld vanuit het Economisch Herstel- en Duurzaamheidsfonds van de provincie en vult de eerder toegezegde proceskosten van eveneens 2 miljoen euro vanuit de rijksoverheid aan.

Energiescan
De bureaus De Groene Grachten, Dorpswerk Noord-Holland/EnergiekeRegio en Royal HaskoningDHV helpen in opdracht van de provincie kleine maatschappelijkvastgoedeigenaren hun panden te verduurzamen. De bureaus helpen bij een eerste energiescan, het benoemen van maatregelen tot het zoeken naar financieringsmogelijkheden en ondersteuning bij de uitvoering.

De rijksoverheid heeft voor heel Nederland in totaal ook 24 miljoen euro beschikbaar gesteld. Voor dit bedrag kunnen ruim 2.000 kleine vastgoedeigenaren geholpen worden met advies en begeleiding. Alle provincies maken gebruik van de bijdrage en bepalen zelf hoe ze het ontzorgingsprogramma opzetten.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten