logo
wvhj2023
© Farang | Dreamstime.com
© Farang | Dreamstime.com
29 november 2021

Persoonlijk | Holland Solar-voorzitter Peter Molengraaf nieuw boegbeeld Topsector Energie

In de rubriek Persoonlijk! bericht de redactie over personeelswisselingen in de (zonne-)energiesector. Ditmaal onder meer aandacht voor de topsector Energie en Drenergie.

Drenergie | Ernst-Jan ter Steege verruilt na 8 jaar MainEnergie voor Drenergie. Daar gaat hij op 1 december aan de slag als adviseur zonnepanelen.

Topsector Energie | Holland Solar-voorzitter Peter Molengraaf wordt per 1 januari 2022 het nieuwe boegbeeld van de Topsector Energie. Hij neemt het stokje over van Manon Janssen. Die bekleedde de afgelopen 9 jaar deze nevenfunctie. Janssen over haar aftreden: ‘Ik vind het tijd om het stokje door te geven. Mijn dagelijkse werk, als chief executive officer en voorzitter van de Board of Management van Ecorys, vraagt meer aandacht voor de internationale groei; ik ben dus ook minder in Nederland. Bovendien is de energietransitie gigantisch in aandacht gegroeid de afgelopen jaren. Dat is noodzakelijk, maar vraagt ook meer tijd en een frisse blik. En met het zicht op een nieuw kabinet dat hopelijk de energietransitie nog meer versnelling zal geven, is dit een goed moment.’

Molengraaf over zijn aanstelling: ‘Manon heeft de Topsector Energie met verve geleid, en ons samenwerkingsmodel binnen de Topsector nationaal en internationaal uitgedragen. Ook is de omslag gemaakt naar meer missie georiënteerde onderzoeks- en innovatieprogramma’s. Ik vind het een eer het stokje van Manon over te nemen en samen met de missieteams en de TKI’s richting te geven aan de ontwikkelingen van nieuwe Nederlandse technologie en innovaties die bijdragen aan de invulling van onze klimaatambities en het verdienvermogen van Nederland voor de toekomst.’

Molengraaf was in het verleden in diverse functies actief bij Nuon en chief executive officer bij netwerkbedrijf Alliander. Sinds enkele jaren is hij actief als toezichthouder onder meer bij Invest-NL, Kadaster en voorzitter van Holland Solar. Deze functies blijft hij bekleden naast zijn nieuwe rol als boegbeeld van de Topsector Energie.

Heeft u een nieuwe werkgever? Gaat u van start met een nieuwe nevenfunctie? Is er een nieuwe persoon toegetreden in de top van uw organisatie? Heeft u een nieuwe zakelijke partner of draagt u de leiding van uw familiebedrijf over aan de nieuwe generatie? Of heeft u nog ander persoonlijk nieuws? Laat het de redactie dan per e-mail weten in een kort persbericht, inclusief de volledige namen en de functiebenamingen van de betrokkenen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten