Solar Magazine - ACM: Allround Hollands Energiemaatschappij neemt klanten failliet Allure Energie over
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ACM: Allround Hollands Energiemaatschappij neemt klanten failliet Allure Energie over
© Henk Hulshof | Dreamstime.com

ACM: Allround Hollands Energiemaatschappij neemt klanten failliet Allure Energie over

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) meldt dat allround Hollands Energiemaatschappij (HEM Energie) de klanten overneemt van het failliete Allure Energie. Van dat laatste bedrijf trekt de ACM de vergunning in.

Energiebedrijf Allure Energie was half november het derde energiebedrijf in korte tijd dat in Nederland failliet werd verklaard.

Juridisch conflict
Curator Bierens van Boven Advocaten uit Assen​ heeft aan de ACM gemeld dat de klanten van het bedrijf overgenomen worden door HEM Energie. Die klanten blijven gewoon energie ontvangen en krijgen vanzelf bericht van hun nieuwe energieleverancier.

Allure Energie ging failliet vanwege een juridisch conflict tussen de aandeelhouders waardoor het niet langer in staat was om op een betrouwbare manier gas en elektriciteit te leveren.

600 klanten
De curator van Allure Energie en HEM Energie hebben afgesproken dat de circa 600 klanten per 29 november een nieuw contract van HEM Energie krijgen. Tot die datum geldt voor deze klanten nog steeds een overgangsperiode waarin zij even niet kunnen overstappen. Daarna kunnen klanten zelf kiezen of zij klant blijven bij HEM Energie of dat zij – na een opzegtermijn van maximaal 30 dagen – overstappen naar een andere leverancier.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
SolarMinds zoekt:

Service monteur

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
kWh People zoekt:

Projectleider Data

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!