Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Persoonlijk | Pechtold vertrekt bij GroenLeven, chief technology officer Stedin herbenoemd
© GroenLeven

Persoonlijk | Pechtold vertrekt bij GroenLeven, chief technology officer Stedin herbenoemd

In de rubriek Persoonlijk! bericht de redactie over personeelswisselingen in de (zonne-)energiesector. Ditmaal onder meer aandacht voor netbeheerder Stedin en projectontwikkelaar GroenLeven.

GroenLeven | Roland Pechtold heeft besloten om per 1 juli 2022 terug te treden als algemeen directeur van Groen Leven. De huidige chief operational officer Peter Paul Weeda volgt Pechtold op. Pechtold zal tot januari chief executive officer zijn en vanaf 2022 tot aan juli het directeurschap met Weeda delen. De nieuwe strategische koers met een verbreding van energieoplossingen – naast zon, ook wind, waterstof en energieopslag – is volgens Pechtold een mooi natuurlijk moment om een stap opzij te doen. ‘GroenLeven heeft de afgelopen jaren een enorme groeispurt gemaakt. We zijn van een Friese start-up in de klei uitgegroeid tot marktleider zonne-energie. Dat komt doordat ik samen heb kunnen werken met een club mensen die met grote passie dag in, dag uit bezig zijn geweest om van dit bedrijf een onmisbare schakel in de hernieuwbare-energiemarkt te maken. De tijd is rijp om ons blikveld te verbreden naar brede energieoplossingen en Peter Paul is de juiste man om GroenLeven in deze fase te leiden, door zijn jarenlange ervaring bij ons en in de duurzame- energiebranche. Verder mogen we in onze handjes knijpen met de directie waarmee hij het samen gaat doen.’

De nieuwe directie bestaat verder uit Hielkje Reindersma, die Weeda opvolgt als chief operating officer. Kerabi Aslan is tot chief commercial officer benoemd. Samen met de huidige chief financial officer Ewoud Helmholt vormen zij de nieuwe directie van GroenLeven.

Stedin | De raad van commissarissen (RvC) van Stedin Groep heeft David Peters per 1 januari 2022 voor de komende 4 jaar herbenoemd als chief transition officer in de raad van bestuur van het netwerkbedrijf. Peters was de eerste chief transition officer in Nederland en heeft sinds 2017 op bestuurlijk niveau invulling gegeven aan de veranderingen die binnen de netbeheerder van Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland plaatsvinden als gevolg van de energietransitie. De afgelopen 4 jaar heeft David zich ingezet om digitalisering te versnellen, de langetermijninvesteringsportfolio te optimaliseren en de samenwerking en interactie met de buitenwereld zoals gemeenten en grote klanten te bevorderen. Stuk voor stuk belangrijke randvoorwaarden voor de netbeheerder in de energietransitie en het realiseren van de klimaatambities.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
G2 Energy zoekt:

Sales Manager

Fulltime (40 uur) - Uddel en/of Zutphen
Econnetic bv zoekt:

Senior Consultant zonne-energie

32-40 uur - 3972LK
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!