Solar Magazine - BINK Groep neemt KIN Installatietechniek over
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
BINK Groep neemt KIN Installatietechniek over
© Sebestian Czapnik | Dreamstime.com

BINK Groep neemt KIN Installatietechniek over

KIN Installatietechniek uit Rijen wordt per 1 januari 2022 overgenomen door de BINK Groep. Het ruim 100 jaar oude installatiebedrijf zal vanaf halverwege 2022 op een nieuwe locatie in Kaatsheuvel opereren.

Na de samenvoeging ontstaat er een organisatie met circa 220 medewerkers en verwacht de organisatie een jaaromzet te genereren van ruim 40 miljoen euro.

Uitvalsbasis
De vestiging van KIN Installatietechniek in het centrum van Rijen was al voorbestemd voor herontwikkeling. Er werd, door de huidige directie, al langer gezocht naar een geschikte nieuwe locatie die nu gevonden is in Kaatsheuvel. De nieuwe vestiging vormt een uitvalsbasis voor het werkgebied rondom Tilburg, Waalwijk en Den Bosch. Verder omvat de nieuwe bedrijvencombinatie vestigingen in Sprundel en in Alphen aan den Rijn.

Solar
Door de krachten te bundelen, ontstaat volgens de 2 bedrijven een sterke organisatie die het complete dienstenpakket voor de bouw en het beheer van gebouwgebonden installaties aanbiedt. Onder leiding van algemeen directeur Cock Bouman en operationeel directeur Jan Allewijn is KIN Installatietechniek de afgelopen jaren uitgegroeid tot een installatiebedrijf met meer dan 65 vaste medewerkers.

BINK Groep, gevestigd in Sprundel, is een familiebedrijf dat sinds 1979 is uitgegroeid van een eenmanszaak naar een betrouwbare technisch dienstverlener met 3 gespecialiseerde merken onder één dak; BINK Elektro, BINK Beveiliging en BINK Solar.

Integratie
Ralph Bink, directeur-grootaandeelhouder van de BINK Groep, over de overname: ‘Onze strategie voor de komende jaren omvat een grote ambitie. Door toenemende klantverwachtingen en de vraag naar kennis en slagkracht is het nodig dat we groeien en nog professioneler worden. Integratie van gespecialiseerde bedrijven is daarbij een logische stap.’

Jan Allewijn, operationeel directeur KIN Installatietechniek: ‘De combinatie is voor onze relaties en medewerkers niet onbekend. We groeiden de afgelopen jaren sterk naar elkaar toe. We trekken al geruime tijd samen op in de markt en werken samen aan mooie projecten. De contacten die daarbij zijn ontstaan, voelen goed.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Developer

Fulltime (40 uur) - Arnhem of Rotterdam
kWh People zoekt:

Junior Account Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!