Solar Magazine - Utrecht vraagt mening burgers over drijvende zonnepanelen op Nedereindse Plas
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Utrecht vraagt mening burgers over drijvende zonnepanelen op Nedereindse Plas
© Jarretera | Dreamstime.com

Utrecht vraagt mening burgers over drijvende zonnepanelen op Nedereindse Plas

De gemeente Utrecht vraagt haar inwoners om hun mening te geven over de mogelijke komst van drijvende zonneparken op de Nedereindse Plas; een groen recreatiegebied op de grens van Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein.

De Nedereindse Plas is een gebied van 92 hectare groot. Er liggen 2 diepe plassen in: de Oostplas en de Westplas. De plassen zijn ontstaan door het afgraven van zand. Met het zand is de snelweg A2 aangelegd en zijn in Nieuwegein huizen gebouwd.

Oost- en Westplas
De gemeente wil dat Utrechtenaren in hun vrije tijd het gebied beter kunnen benutten, maar wil dat combineren met energieopwekking. Tot en met 12 december kunnen de inwoners hun mening geven via de website denkmee.utrecht.nl.

De gemeente hierover: ‘We denken na over zonnepanelen op het water van de Oostplas en/of de Westplas. Want zonnepanelen leveren veel schone energie op. Dat kan een grote stad als Utrecht goed gebruiken. En er zijn niet genoeg daken voor alle panelen die we nodig hebben. Daarom zoeken we naar nieuwe en andere plekken.’

Activiteiten als zwemmen, varen, surfen en suppen blijven bij de plas overigens verboden. Het water is te vuil, de oevers zijn te stijl en op de bodem liggen scherpe voorwerpen. Met een vergunning mag men wel vissen vanaf de waterkant.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Projectontwikkelaar Zonnestroom

Fulltime (40 uur) - Omgeving Nijmegen
Triple Solar zoekt:

CFO

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 SH, TT Vasumweg 170
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!