Solar Magazine - Nieuw Realisatiefonds gaat 1.000 projecten met zonnepanelen van energiecoöperaties financieren
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuw Realisatiefonds gaat 1.000 projecten met zonnepanelen van energiecoöperaties financieren
Endura | Zonnepark Sonnevanck

Nieuw Realisatiefonds gaat 1.000 projecten met zonnepanelen van energiecoöperaties financieren

Energie Samen en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) lanceren samen met Rabobank, Triodos en ASN Groenprojectenfonds het Realisatiefonds. Dat gaat 1.000 collectieve projecten met zonnepanelen financieren.

Met de Realisatielening van dit nieuwe landelijke fonds kunnen lokale energiecoöperaties collectieve zonne-energieprojecten financieren.

Aanvraag via Energie Samen
Het aanvragen van de Realisatielening begint bij Energie Samen. Deze belangenbehartiger en koepelorganisatie adviseert energiecoöperaties over de financieringsaanvraag en de haalbaarheid. Zodra de aanvraag compleet is, gaat het financieringsdossier naar het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn), de beheerder van het Realisatiefonds. SVn beoordeelt het dossier, brengt een offerte uit en verstrekt de lening.

Groen geld
Het Realisatiefonds is gevuld met zogenaamd groen geld dat beschikbaar is gesteld door de Rabobank, Triodos en ASN Groenprojectenfonds. Deze banken hebben gezamenlijk de structuur en documentatie voor de projectfinanciering opgesteld. Deze zijn speciaal voor het Realisatiefonds aangepast om kleinere projecten te financieren. Dit heeft geresulteerd in processen, documenten en procedures die het proces van aanvraag tot realisatie zo vloeiend mogelijk laten verlopen.

Combineren met subsidie
Het Realisatiefonds is bedoeld voor energiecoöperaties die gebruikmaken van de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) of de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). Voor projecten van 30.000 tot 1 miljoen euro biedt de Realisatielening uitkomst.

De Realisatielening kan met gunstige voorwaarden worden aangeboden, mede vanwege de inkomsten uit de subsidieregeling en de eigen inbreng van de energiecoöperaties. Het maximaal te financieren gedeelte bedraagt 75 procent van het totale project.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Zonnefabriek zoekt:

Binnendienst Sales Medewerker

32-40 uur - Amsterdam, 1096BD, 23a
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!