Solar Magazine - Bouw Hello World op Schiphol Trade Park van start: VolkerWessels plaatst 11.000 zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Bouw Hello World op Schiphol Trade Park van start: VolkerWessels plaatst 11.000 zonnepanelen
© Sander van der Torren

Bouw Hello World op Schiphol Trade Park van start: VolkerWessels plaatst 11.000 zonnepanelen

Wethouders Marja Ruigrok en Jurgen Nobe van de gemeente Haarlemmermeer hebben de eerste paal voor Hello World geslagen. Het logistieke gebouw van 47.000 vierkante meter krijgt 11.000 zonnepanelen op het dak.

Naast de logistieke bedrijfsruimte krijgt het pand dat door VolkerWessels gebouwd wordt ook een kantoor, mezzanine en multifunctionele ruimte.

Flexibel gebruik
Hello World is een ontwikkeling van Delta Development Group en VolkerWessels Logistics Development en volgt 1 jaar na de oplevering van ABC Square, qua gelijkenis het ‘zusje’ van Hello World en het eerste project van VolkerWessels Logistics en Delta op Schiphol Trade Park.

De 8 koppelbare units van circa 6.000 vierkante meter per stuk kunnen flexibel gebruikt worden, met naast de logistieke functies mogelijkheden voor bijvoorbeeld een showroom, testruimte, productiefaciliteit of kantoor.

Cradle-to-cradle
Het cradle-to-cradle geoptimaliseerde Hello World wordt net als ABC Square voorzien van groene centrale ingangen, een façade van zonwerende beglazing en panelen in grafische patronen. Het pand wordt voorzien van een BREEAM Excellent-certificaat. Ook binnen is de architectuur mensgericht: er is aandacht besteed aan daglichttoetreding en gezonde lucht waarbij beplanting, ook inpandig, een belangrijke rol speelt.

Het gebouw is all electric en het zonnedak van ruim 11.000 panelen zorgt ervoor dat het gebouw energiepositief is. De verhuur van Hello World is in handen van Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten en Cushman & Wakefield.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
SolarNRG Trading B.V. zoekt:

Accountmanager Zakelijk

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
TKI Urban Energy zoekt:

Innovatieanalist hernieuwbare elektriciteit

Fulltime (40 uur) - Utrecht, 3511 MH, 550
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!