Solar Magazine - Zonne-energiesector gooit hoge ogen bij FD Gazellen 2021
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonne-energiesector gooit hoge ogen bij FD Gazellen 2021
© Nassib Hossain | Dreamstime.com

Zonne-energiesector gooit hoge ogen bij FD Gazellen 2021

4BLUE, Groen Opgewekt, Hoppenbrouwers Techniek, Navetto, Wocozon en Zonnepanelen op het dak. Het zijn enkele van de bedrijven uit de zonne-energiesector die dit jaar een FD Gazellen hebben gewonnen.

Waar de redactie van het Financieele Dagblad spreekt over een onverwacht groot aantal FD Gazellen na een rampzalig coronajaar, is het voor de zonne-energiesector bijna geen verrassing meer. De laatste jaren is de sector sterk vertegenwoordigd in de ranglijst van awards voor snelst groeiende bedrijven.

691 Gazellen
Eind november worden de snelstgroeiende ondernemingen van Nederland in het zonnetje gezet tijdens de FD Gazellen in Theater Amsterdam. Dan worden de allersnelste groeiers per regio bekendgemaakt. Zij krijgen de gouden, zilveren en bronzen FD Gazellen Awards uitgereikt, in de omzetcategorieën klein tot 2 miljoen euro, middelgroot tot 10 miljoen euro en groot 10 miljoen euro en hoger.

Dit jaar bestaat de lijst uit 691 FD Gazellen; 10 procent minder dan een jaar eerder. 3 jaar geleden heeft het FD de rangschikking van de lijst aangepast. Niet langer kijkt men alleen naar de omzetgroei, maar worden ook de stijging van het aantal werknemers en de winstgevendheid meegenomen.

Vijfde jaar op rij
Groothandel 4BLUE heeft voor het derde jaar op rij een award in ontvangst gesleept, net als Wocozon​, dat sociale woningen verduurzaamt met onder meer zonnepanelen.

Ook zonnepanelen op het dak behoort tot de 691 snelst groeiende bedrijven van Nederland. ‘Het is erg mooi om zo’n bericht te krijgen, zeker na zo’n heftig jaar', aldus Theo Hartgers, financieel directeur van Zonnepanelen op het dak. Het is alweer de vijfde keer dat Zonnepanelen op het dak B.V. de award krijgt uitgereikt. Na 2015, 2016, 2019 en 2020, nu dus ook in 2021. ‘Het geeft aan dat we als team goed hebben kunnen schakelen in de veranderende omstandigheden. We zijn door de pandemie als bedrijf niet van koers gewijzigd, maar we moesten natuurlijk wel – zoals iedereen – aanpassingen doen aan hoe we werken. Gelukkig is dat heel goed gegaan. We zijn trots op deze prestatie.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen en het op stoom komen van de uitrol van de realtime...
Vacatures
Wocozon B.V. zoekt:

Front Office Medewerker Zonnepanelen

32-40 uur - De Meern - Utrecht
RABLE zoekt:

Account Manager

Fulltime (40 uur) - Delft
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!