Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuwe samenwerking 4BLUE en Elektramat: groothandel start verkoop AC-materiaal

Nieuwe samenwerking 4BLUE en Elektramat: groothandel start verkoop AC-materiaal

4BLUE en EMAT zijn een nieuwe samenwerking aangegaan. Dit betekent dat 4BLUE naast DC-materiaal nu ook AC-materiaal aanbiedt. Ook worden er gezamenlijk nieuwe plug-and-playoplossingen gerealiseerd.

Tijdens de montage zal hier volgens de 2 bedrijven door installateurs tijd bespaard worden.

Merk EMAT
Bij de samenwerking tussen 4BLUE​ en Elektramat wordt de focus gelegd op het merk EMAT. 4BLUE heeft voor het merk EMAT gekozen vanwege de prijs-kwaliteitverhouding van producten en de garantietermijn van 10 jaar.

Een ander groot voordeel is volgens de 2 bedrijven dat EMAT vanuit een Nederlandse distribiteur verhandeld wordt. Dit levert snelle levertijden en korte lijnen op. Daarnaast is EMAT flexibel in het ontwerp van volledige groepenkasten op maat. Voor Elektramat betekent de samenwerking een uitbreiding naar de zonne-energiemarkt.

Plug-and-play
Als gevolg van de samenwerking heeft 4BLUE een 1-fase pv-verdeler kunnen ontwikkelen waarin de Enphase Q Relay en 2 ferrietkernen zijn ingebouwd. Door deze oplossing hoeft een pv-verdeler niet meer zelf gebouwd te worden bij de installatie. Daarbij heeft 4BLUE voor zowel 1-fase- als 3-fasemeterkasten een kant-en-klare pv-uitbreiding ontworpen. In deze pv-uitbreiding zitten de benodigde Q relais, een installatieautomaat voor de Envoy en een aardlekautomaat voor de pv-installatie. Het kan gemakkelijk toegevoegd worden in de meterkast, waardoor het uitbreiden van bestaande groepenkasten verleden tijd is. Hierdoor wordt de installatietijd aanzienlijk versneld.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Purchaser

Fulltime (40 uur) - Weesp
kWh People zoekt:

Product Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!