Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amerika wil 5 miljoen ‘arme’ huishoudens van zonne-energie voorzien
© Hannator92 | Dreamstime.com

Amerika wil 5 miljoen ‘arme’ huishoudens van zonne-energie voorzien

Het Amerikaanse ministerie van Energie heeft een nieuwe doelstelling aangekondigd van het National Community Solar Partnership (NCSP): tegen het jaar 2025 zonnestroom voor 5 miljoen ‘arme’ huishoudens.

Er zijn in de Verenigde Staten vandaag de dag al genoeg zonnepanelen geïnstalleerd om 19 miljoen huishoudens in de Verenigde Staten van stroom te voorzien. Ondanks dat hebben veel Amerikanen nog steeds geen toegang tot betaalbare zonne-energie. Het gaat onder meer om veel huurders, huiseigenaren die geen betaalbare financieringsopties hebben en mensen zonder geschikt dak.

Rechtvaardiger
Door 5 miljoen van deze huishoudens alsnog van zonne-energie te voorzien, wil de regering Biden-Harris hen via community solar 1 miljard dollar laten besparen op de energierekening. Community solar – ‘gemeenschapszonne-energie’ is een vorm van energieopwekking waarbij leden zich abonneren op een deel van een zonnepaneel, dat zich meestal in de buurt van hun huis bevindt. Als lid ontvangen de huishoudens een deel van de inkomsten uit de geproduceerde zonne-energie, meestal als besparing op hun maandelijkse elektriciteitsrekening.

‘“Gemeenschapszonne-energie” is een van de krachtigste instrumenten die we hebben om betaalbare zonne-energie te leveren aan alle Amerikaanse huishoudens, ongeacht of ze een huis hebben of een dak hebben dat geschikt is voor zonnepanelen’, stelt energieminister Jennifer M. Granholm. ‘Het behalen van deze ambitieuze doelen zal leiden tot zinvolle besparingen op energiekosten, banen creëren in deze gemeenschappen en onze transitie naar schone energie rechtvaardiger maken.’

Momenteel staat de teller van community solar in Amerika op 600.000 huishoudens en de nieuwe doelstelling zou dit aantal met 700 procent moeten laten groeien in de komende 4 jaar.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Solar AC Engineer

Fulltime (40 uur) - Brabant
kWh People zoekt:

Business Development Manager

32-40 uur - Noord Brabant
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!