Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
K2 Systems onthult praktische uitbreidingen voor montagesysteem Dome 6

K2 Systems onthult praktische uitbreidingen voor montagesysteem Dome 6

K2 Systems heeft een reeks praktische uitbreidingen onthuld voor het montagesysteem Dome 6 voor de installatie van zonnepanelen op platte daken. Bovendien zijn de Multirail CSM en Dome 6.0 gepresenteerd.

De Duitse montagesysteemfabrikant toonde de innovaties afgelopen week op de vakbeurs Intersolar Europe.

Alle gangbare toepassingen
Dankzij nieuwe componenten en verdere ontwikkelingen kan het Dome 6-systeem nu alle gangbare toepassingen op platte daken afdekken. Installateurs kunnen het systeem nu ofwel voorgemonteerd met railsets en vaste rijafstanden ofwel als ongemonteerd lange- railsysteem aanschaffen. Deze laatste variant is door zijn flexibiliteit bij uitstek geschikt voor grote projecten en in landen met lage arbeidskosten. Bovendien heeft de nieuwe variant alleen de bekende railverbinder van het Dome Classic System nodig. De installateur wisselt tijdens de planning in K2 Base met 1 klik eenvoudig tussen de verschillende systeemvarianten.

Voor meer flexibiliteit bij de montage kunnen de zonnepanelen naast de conventionele hoekklemming ook met de zogenaamde kwartierklemming veilig worden bevestigd. Deze optie is ook beschikbaar voor de planner in K2 Base en biedt vooral een oplossing voor projecten met hoge wind- en sneeuwbelasting en voor bredere zonnepanelen tot 2.390 bij 1.170 millimeter.

Dome 6.0 en MultiRail
In lijn met het modulaire principe van het bedrijf hebben de engineers van K2 Systems een nieuw, maar modulair platdaksysteem ontwikkeld op basis van het bekende Dome 6 System. Het montagesysteem komt aan het einde van dit kalenderjaar beschikbaar. Zoals de naam Dome 6.0 aangeeft, heeft het systeem een ​​installatiehoek van 0 graden. Het parallel opgestelde montagesysteem zorgt voor energieproductie gedurende de dag en veroorzaakt geen schaduw op het dak.

Door de snel toenemende vraag naar oplossingen voor dakbedekkingen van golfplaten hebben de ingenieurs van K2 het MultiRail-systeem, dat oorspronkelijk alleen op trapeziumplaten werd gebruikt, ook uitgebreid met een tweede railvariant. De nieuwe MultiRail CSM (red. CSM = golfplaat) voor radiussen van 22 tot 45 millimeter is eenvoudig en snel te installeren, omdat de rail en het bevestigingsmiddel in één onderdeel gecombineerd zijn. Het nieuwe onderdeel is compatibel met de universele moduleklem OneMid/OneEnd.

Nieuwe versie ontwerpsoftware
Bovendien heeft de montagesysteemfabrikant ook een nieuwe versie van de gratis ontwerpsoftware K2 Base gepresenteerd. Met de nieuwe 3.1 versie beschikken planners straks onder meer over een CAD-export van projectgegevens in DWG- of DXF-formaat, automatische herkenning van sneeuw- en windbelastingen en een verbeterde artikellijst met nieuwe features.

Dankzij de snelle acties ongedaan maken en opnieuw uitvoeren via de sneltoetsen Ctrl + Z of Ctrl + Y, is het bewerken flexibeler en sneller. Bovendien vermindert de nieuwe automatische opslaanfunctie het risico op gegevensverlies en zorgen verbeteringen in de projectworkflow voor een nog sneller en gebruiksvriendelijker ontwerp van het juiste montagesysteem.

K2 Training en DocuApp
Installateurs krijgen voortaan extra ondersteuning via het nieuwe online-trainingsplatform K2 Training en via de K2 DocuApp. ‘Installateurs besparen ongeveer 30 procent werktijd door gebruik te maken van onze app’, duidt Stefan Köhl, hoofd Digital Solutions bij K2 Systems. ‘De app, die beschikbaar is in de Google Play- en iOS-appstores, maakt snelle, digitale en fabrikant-onafhankelijke documentatie van pv-systemen mogelijk. Alle relevante gegevens en documenten van de zonnepaneel-, batterij-, omvormer- en montagesysteemfabrikanten kunnen worden aangemaakt, beheerd en onderling worden gedeeld, bijvoorbeeld tussen de projectplanners en de installateurs op de bouwplaats, onderweg of op kantoor. Met een digitale handtekening van de klant op smartphone of tablet wordt het project op het einde afgerond. Dit resulteert in aanzienlijk minder administratie en alle betrokken partijen hebben een gestructureerd overzicht van alle documenten.’

Gratis training
Verder heeft de montagesysteemfabrikant tijdens Intersolar Europe het gratis, interactieve K2 Training-platform gelanceerd. Het brengt kennis over advies, planning en installatie van K2-montagesystemen op een gefundeerde en speelse manier over met compacte leervideo’s die op elkaar voortbouwen.

Elke leermodule wordt afgesloten met een quiz, waarin de installateur zijn kennis kan testen en vervolgens zijn persoonlijk certificaat kan ontvangen. Het platform stelt met name nieuwkomers en zijinstromers in staat om nog efficiënter een zonnepanelensysteem te plannen. In het leertraject ‘Tiled roof’ leren pv-beginners de basisprincipes van een snelle en eenvoudige planning, maar bijvoorbeeld ook de bijzonderheden van projecten met hoge sneeuw- en windbelasting.

Bekijk de montagesystemen van K2 Systems hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Inkoper

Fulltime (40 uur) - Randstad
G2 Energy zoekt:

Sales Manager

Fulltime (40 uur) - Uddel en/of Zutphen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!