Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
KOSTAL presenteert ENECTOR wallbox om elektrische auto te laden met zonne-energie

KOSTAL presenteert ENECTOR wallbox om elektrische auto te laden met zonne-energie

Omvormerfabrikant KOSTAL heeft de ENECTOR wallbox onthuld: een laadpunt voor elektrische auto’s. De wallbox wordt gemonteerd aan de muur en biedt de mogelijkheid om zonne-energie rechtstreeks te gebruiken.

De laadpaal van KOSTAL wordt geleverd met een oplaadkabel en een type 2-connector, werkt zowel op netstroom als op zonne-energie en is compatibel met een groot aantal elektrische auto’s.

Kloof dichten
De KOSTAL-wallbox levert 1-fase- en 3-fasevermogen van 3,7 tot 11 kilowatt. De behuizing is weerbestendig en kan zowel binnen als buiten worden gemonteerd. ‘Klanten kunnen bij een en hetzelfde bedrijf terecht voor het opladen van een elektrische auto en het opwekken van zonne-energie’, duidt KOSTAL-directeur Frank Henn. ‘De wallbox werkt perfect samen met de KOSTAL-omvormer dankzij de communicatie-interfaces en de technologische aansluiting uit een en dezelfde hand. Daarnaast zijn onze componenten ook terug te vinden in een groot aantal elektrische auto's, zoals de ingebouwde lader waarmee de wisselstroom voor het opladen van de accu wordt omgezet in gelijkstroom. Met de wallbox dichten we nu de kloof tussen het opwekken van zonne-energie, het opladen thuis en het gebruik van zonnestroom voor elektrische mobiliteit.’

Batterij
Monitoring vindt plaats via de KOSTAL Solar Portal of Solar APP en biedt een totaaloverzicht van de prestaties van de wallbox, de elektrische auto, de zonnepanelen en indien aanwezig van de thuisbatterij. Dit om de productie, de opslag en het gebruik van energie te optimaliseren.

De KOSTAL Wallbox ENECTOR wordt geleverd met een 7,5 meter lange laadkabel en is te bestellen vanaf het vierde kwartaal van 2021. De levering start in het eerste kwartaal van 2022.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
TPSolar BV zoekt:

Junior Projectontwikkelaar

Fulltime (40 uur) - Lijnden, 1175 RM, Melbournestraat 9
kWh People zoekt:

Senior Purchaser

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!