Solar Magazine - Meyer Burger neemt nieuwe Duitse fabriek voor productie zonnecellen in gebruik
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Meyer Burger neemt nieuwe Duitse fabriek voor productie zonnecellen in gebruik
© Meyer Burger

Meyer Burger neemt nieuwe Duitse fabriek voor productie zonnecellen in gebruik

Meyer Burger heeft in het Duitse Bitterfeld-Wolfen zijn nieuwe fabriek voor de productie van zonnecellen voor zonnepanelen in gebruik genomen. De productiecapaciteit bedraagt 400 megawattpiek.

Vanwege het coronavirus vond de openingsceremonie grotendeels digitaal plaats. 

4.0
In Thalheim, onderdeel van Bitterfeld-Wolfen, huurt Meyer Burger gebouwen die in het verleden eigendom waren van de voormalige zonnecelfabrikant Sovello. Het Zwitserse bedrijf gebruikt hier zijn eigen productieapparatuur om zonnecellen te produceren met behulp van de gepatenteerde heterojunctie-SmartWire-technologie. De hoge graad van automatisering sluit daarbij aan bij de industrie 4.0-standaarden.

Met de opening van de fabriek zal Bitterfeld-Wolfen volgens Meyer Burger  als ‘Solar Valley’ opnieuw een symbool worden voor een succesvolle Europese pv-industrie. Het bedrijf heeft hiertoe in de afgelopen periode alvast honderden nieuwe medewerkers uit de regio aangesteld.

Silicium uit Europa
Meyer Burger richt daarbij ook de toeleveringsketens zo lokaal mogelijk in; de belangrijkste grondstof – polysilicium – komt uit Europa.

De productie in Thalheim wordt daarbij in juni opgevoerd. Bij volledig geautomatiseerde werking zullen dagelijks tot 200.000 zonnecellen van de productielijn rollen. De site van Thalheim heeft momenteel een totale oppervlakte van 27.000 vierkante meter. Dit is voldoende voor de beoogde snelle uitbreiding naar 1,4 gigawattpiek aan productiecapaciteit. Naast de productie zal Meyer Burger hier andere belangrijke afdelingen huisvesten, waaronder de afdeling Verkoop en Marketing. In de nabije toekomst worden de zonnecellen in Freiberg in een voormalige fabriek van SolarWorld verwerkt tot zonnepanelen. De uitlevering van de zonnepanelen start vanaf de maand juli.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
IZEN zoekt:

Projectleider EPC

Fulltime (40 uur) - Lille, België
IZEN zoekt:

Service Technieker HVAC

Fulltime (40 uur) - Hoeksken 56, 2275 Lille (België)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!